ΠΑΟΚ: Τριήμερο ρεπό και η... μισή ομάδα στις εθνικές

Μετά το διπλό επί του Άρη, στον ΠΑΟΚ ακολουθούν μέρες ξεκούρασης για τους... παραμένοντες, καθώς πολλοί παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» αναχωρούν για τις εθνικές τους ομάδες.

ΠΑΟΚ: Τριήμερο ρεπό και η... μισή ομάδα στις εθνικές

Για το πρωί της προσεχούς Πέμπτης (23/3) ανανέωσαν το ραντεβού τους στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας οι παίκτες του ΠΑΟΚ με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε θετικά τις υποχρεώσεις του στα πλέι οφ με το διπλό επί του Άρη και ο Ρουμάνος τεχνικός αποφάσισε να δώσει αρκετές ανάσες στους... παραμένοντες.

Κι αυτό γιατί πολλοί από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δεν θα μετέχουν ούτως ή άλλως στην προετοιμασία των επόμενων ημερών, καθώς αναχωρούν για τις εθνικές τους ομάδες. Δύο εξ αυτών, οι Γιάννης Κωνσταντέλιας και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, κλήθηκαν από τον Γκουστάβο Πογέτ για τους αγώνες με Γιβραλτάρ και Λιθουανία.

O Αντρίγια Ζίβκοβιτς έχει μπροστά του δύο ματς για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το εντός έδρας για την εθνική Σερβίας με τη Λιθουανία στις 24/3 και το εκτός με το Μαυροβούνιο στις 27/3. Μέλος της εθνικής Σουρινάμ ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ καλείται για το παιχνίδι της πατρίδας του με το Μεξικό στο πλαίσιο του Nations League Concacaf, που θα διεξαχθεί στις 24/3.

Στην εθνική Πορτογαλίας U21 ο «μόνιμος» Τιάγκο Ντάντας καλείται για τα παιχνίδια προετοιμασίας με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι στις 24/3, όπως και για τον εντός έδρας αγώνα με την Νορβηγία στις 28/3. Και ο Ντόμινικ Κοτάρσκι στις «Ελπίδες» της Κροατίας για τα φιλικά παιχνίδια με το Ισραήλ στις 23/3 και με την Αγγλία στο Λονδίνο στις 28/3.

Στην Εθνική Ελλάδας των Ελπίδων κλήθηκαν οι Κωνσταντίνος Μπαλωμένος και Παναγιώτης Παναγιώτου για το φιλικό παιχνίδι με την Ουγγαρία (24/3) στο και για την πρεμιέρα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2025 απέναντι στη Λευκορωσία (28/3) στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Επίσης, ο Μαξ Σνάουτσνερ συμμετέχει με την Εθνική Πολωνίας Κ17 στην Elite Round στην Πορτογαλία, σε όμιλο με τις Τσεχία, Πορτογαλία και Σλοβακία.

Όσο για τους «μικρούς» της Εθνικής Νέων Κ19 και για την Elite Round της Ιρλανδίας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε δέκα παίκτες του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2023. Πρόκειται για τους Δημήτρη Μοναστηρλή, Νίκο Δεληγιάννη, Ζήση Τσίκο, Δημήτρη Κωττά, Χάρη Γεωργιάδη, Κωνσταντίνο Γκούμα, Λάμπρο Σμυρλή, Λευτέρη Τασιούρα, Νίκο Σπυράκο και Στέφανο Τζίμα.