Νικολαΐδης για Νταμπάνοβιτς: «Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην απέβαλε τον Άμραμπατ»

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης μίλησε για τη διαιτησία του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην «OPAP Arena».

Νικολαΐδης για Νταμπάνοβιτς: «Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην απέβαλε τον Άμραμπατ»

O Ντέμης Νικολαΐδης σχολίασε στην εκπομπή Monday FC στη NOVA τη διαιτησία του Νταμπάνοβιτς στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό.

«Πολύ κακή η διαιτησία, αν ήταν Έλληνας διαιτητής θα τον είχαν διαγράψει. O ξένος θα πρέπει να είναι καλύτερος από τον Έλληνα, αλλιώς γιατί να μην υποστηριχτεί ο Έλληνας; Μπορεί και τα λάθη του να ήταν πιο πολλά από τις σωστές αποφάσεις. Να πληρώσουμε παραπάνω και να φέρουμε τους καλύτερους», ανέφερε ο Νικολαΐδης.

Για το χέρι του Άμραμπατ, είπε: «Δεν υπάρχει κανονισμός πεντακάθαρος. Έχει να κάνει και με την ερμηνεία. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε παίκτης μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο πέντε φορές και να μη φάει κάρτα; Δεν είναι έτσι! Θα μπορούσε να τιμωρηθεί και για αντιαθλητική συμπεριφορά, ενώ του χαρίζεται δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο τάκλιν. Δεν έχει καμία σημασία, που βρίσκει την μπάλα. Γενικά η διαιτησία ήταν πολύ κακή και έχει δικαίως παράπονα ο Παναθηναϊκός, αφού τα περισσότερα λάθη ήταν εις βάρος του. Εγώ, πάντως, θα ήθελα να δω μετά το ματς μια κοινή ανακοίνωση ΑΕΚ-Παναθηναϊκού για καλύτερους διαιτητές. Είναι πολύ υπερβολικό αυτό του Άμραμπατ. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να μην τον απέβαλε.

Μία υπόθεση, που έκανα, και έψαξα να βρω, αλλά δεν βρήκα πλάνα, καθώς χάσαμε τη φάση λόγω της ευκαιρίας του Ρότα, είναι η πιθανότητα να έχει σφυρίξει ο διαιτητής, προκειμένου να βγει από τη μεγάλη περιοχή ο Άμραμπατ, αν ήταν ελεύθερο. Είδαμε τον Μπρινιόλι να κάνει επαναφορά και τίποτα άλλο. Εννοείτε ότι είναι κίτρινη κάρτα και αποβολή».

Για το πέναλτι, που ζητάει ο Παναθηναϊκός: «Δεν ξέρω αν είναι φάουλ του Κουρμπέλη ή όχι, επηρεάζει τον Χατζισαφί και η μπάλα έρχεται από συμπαίκτη του και πάει άουτ. Όπως και να έχει, δικαίως φωνάζει ο Παναθηναϊκός, το ξεκαθαρίζω αυτό, γιατί μπάλα βλέπουμε».

Για την τελευταία φάση και το πέναλτι που δόθηκε αλλά το πήρε πίσω: «Κάθισα και διάβασα τον κανονισμό. Ο κανονισμός, λοιπόν, προτρέπει τον διαιτητή να πάει στο VAR όταν μία φάση κρίνει αποτέλεσμα και συμβαίνει στα καθυστερήσεις. Δεν ξέρω τι χάνουμε εκεί. Και φυσικά και να το έβλεπε, δεν υπάρχει κανένα πέναλτι για την ΑΕΚ».

Για τα αγωνιστικά, ο Νικολαΐδης υποστήριξε: «Είδα για ακόμη μία φορά τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύει την ΑΕΚ. Είδαμε Παναθηναϊκό σε καλύτερη βερσιόν. Πίεσε, ήταν πιο θαρραλέος στην επίθεση, έπαιξε πιο επιθετική άμυνα. Όλο το μυστικό του Παναθηναϊκού ήταν να παίξει με 3 χαφ, με Τσέριν, Κουρμπέλη και Πέρεθ. Κατάφερε να πιέσει και να βγει μπροστά. Καλύτερος ο ΠΑΟ από το 1-0.

Το τελευταίο διάστημα άκουγα διάφορα σχόλια για τον Αθανασιάδη. Σε μία σπουδαία φάση του Παναθηναϊκού ο Αθανασιάδης τη σταμάτησε.

Είδα την ΑΕΚ να κάνει άμυνα πιο πίσω. Έχω την εντύπωση ότι επηρεάστηκε από το ότι έφαγε αντεπιθέσεις από τον Ολυμπιακό. Δεν έκανε πιεστικές άμυνες. Μην ξεχνάμε ότι παίζει με μία καλή ομάδα. Η ΑΕΚ δεν ήταν χειρότερη από τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε από τη συμπεριφορά του, με μεγάλη ένταση.

Η ΑΕΚ έχει ανεβάσει τον πήχη ψηλά και έτσι η κριτική γίνεται με γνώμονα τα καλά ματς, που έχει κάνει και θα είναι πιο αυστηρή. Είδαμε ένα ωραίο ντέρμπι. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη ή ισάξια στα ματς. Η ΑΕΚ δεν έχει πάρει ματς όταν δεν είναι πολύ καλύτερη.

Έχει πέσει η ένταση, έπαιζε στο 10, μοιραία κουράζεται γιατί περνά το πρωτάθλημα. Παρόλο που η ένταση έπεσε από το 10 στο 8. Η ΑΕΚ είναι σε καλό φεγγάρι παρότι έπεσε η ένταση. Βλέπω μία κούραση, θα αντέξει; Θα δούμε με κούραση να λαμβάνονται λάθος οι αποφάσεις.

Αυτός ο προπονητής μου αρέσει, μου αρέσει αυτά που βλέπω από την ΑΕΚ του Αλμέιδα. Αν αυτό το πράγμα η ΑΕΚ το στηρίξει, είτε φέτος είτε του χρόνου μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα.

Μία χαρά είναι η ΑΕΚ, το θέμα είναι διαχείριση».