Ολυμπιακός: Το αήττητο και το 13άρι του Πασχαλάκη

Πολύ σημαντική είναι η συμβολή του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στην αήττητη πορεία του Ολυμπιακού και στο… ροκάνισμα της διαφοράς.

Ολυμπιακός: Το αήττητο και το 13άρι του Πασχαλάκη

Το πρωτάθλημα οδηγήθηκε στη διακοπή για τις εθνικές ομάδες με τον Ολυμπιακό να έχει μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στους τρεις βαθμούς και να βρίσκεται μία ανάσα από την ανατροπή. Ακόμη βέβαια υπάρχει αρκετός δρόμος μπροστά για να μπορέσει η ομάδα του Πειραιά να τα φέρει όλα τούμπα.

Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο «τρέχουν» ένα πολύ μεγάλο αήττητο σερί στο πρωτάθλημα, το οποίο και τους έχει βοηθήσει να βρίσκονται τώρα σε αυτή τη θέση. Συγκεκριμένα η τελευταία ήττα που γνώρισε η ομάδα του Πειραιά ήταν στις 17 Οκτωβρίου 2022 όταν και είχε χάσει με 2-1 από τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Από τότε ο Ολυμπιακός δεν έχει ηττηθεί σε κανένα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος και σε αυτό το μεγάλο σερί έχουν παίξει σημαντικό ρόλο αρκετοί παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο Έλληνας πορτιέρε αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό. Δηλαδή την επόμενη αγωνιστική της ήττας από τον ΠΑΟΚ.

Έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος και έχει συμβάλει τα μέγιστα προκειμένου ο Ολυμπιακός να καταφέρει να ροκανίσει τη διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας. Ο 33χρονος πορτιέρε επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι οι μεγάλες ομάδες χτίζονται από τον "1" και από τη στιγμή που πήρε τα γάντια του βασικού γκολκίπερ έχει καταφέρει να βοηθήσει πολύ την ομάδα του να πετύχει σημαντικές νίκες και να πάρει βαθμούς. Ο Μίτσελ θεωρεί τον Πασχαλάκη έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που έχουν οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε αυτό το αήττητο σερί.