Ολυμπιακός: Δεν έχει ανάγκη την αποθέωση ο Φορτούνης

Ο Ολυμπιακός έμαθε πλέον να νικάει και όταν δεν παίζει καλά, ενώ ο Φορτούνης δεν έχει ανάγκη την αποθέωση.

Ολυμπιακός: Δεν έχει ανάγκη την αποθέωση ο Φορτούνης

Μία εβδομάδα μετά τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ένα θέμα πως θα αντιδρούσε ο Ολυμπιακός και πως θα διαχειριζόταν εκείνη τη μεγάλη του νίκη. Οι Πειραιώτες πήγαν στον Βόλο έχοντας στο πλευρό τους περισσότερους από 12.000 οπαδούς τους που τους βοήθησαν να συνεχίσουν το σερί νικών.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την ομάδα του Κώστα Μπράτσου χωρίς να κάνει καμία τρομερή εμφάνιση και χωρίς να παίξει κανένα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Τη φετινή σεζόν, όμως, που τα μάτια μας έχουν δει πολλά και διάφορα από τον Ολυμπιακό ακόμα και αυτό που έκανε στον Βόλο αδυνατούσε να το κάνει.

Η ομάδα του Πειραιά πλέον έχει κερδίσει το δικαίωμα να παίρνει νίκες χωρίς να παίζει και καλό ποδόσφαιρο. Βασικά να ξέρει να παίρνει τις νίκες, χωρίς να απειλείται και να… σβήνει τα παιχνίδια, όπως έκανε με τον Βόλο. Είναι και αυτό μία πρόοδος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος σε αυτή τη φάση που έχει μπει το πρωτάθλημα είναι ξεκάθαρο πως έχει αποφασίσει να γίνει πιο κυνικός.

Ο Μίτσελ έχει πολύ καιρό που ρίχνει μεγάλο βάρος στις στατικές φάσεις. Δουλεύει αρκετά ο Ισπανός τεχνικός προφανώς για να είναι έτοιμος για τα ματς που έρχονται. Κατηγορήθηκε πολύ πως στην προετοιμασία δεν είχε δουλέψει στις στατικές φάσεις. Και πράγματι δεν τις είχε δουλέψει όσο θα έπρεπε, αλλά εκεί είχε ρίξει το βάρος στο ψυχολογικό κομμάτι.

Από τον αγώνα με τον Βόλο μπορεί εύκολα κανείς να σταθεί στον Κώστα Φορτούνη και στον Παϊτίμ Κασάμι. Ο πρώτος είναι ένα θέμα για τον Ολυμπιακό και το γεγονός πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση φυσικά και είναι θετικό για το κλαμπ. Η πραγματικότητα για τον Φορτούνη ειπώθηκε από τον Μίτσελ. Ο Ισπανός μίλησε για συνέπεια και αν την έχει ο 31χρονος άσος τότε θα κάνει ωραία πράγματα στο γήπεδο και φυσικά θα βγει κερδισμένος και ο Ολυμπιακός.

Ο Φορτούνης έχει δείξει τι μπορεί να κάνει και τι μπορεί να προσφέρει. Δεν έχει ανάγκη από αποθέωση μετά από έναν αγώνα με τον Βόλο. Έχει ανάγκη από διάρκεια σε υψηλά στάνταρ απόδοσης και ειδικά τώρα που επέστρεψε και στην Εθνική ομάδα έχει την ευκαιρία να βγει στον αφρό.