Ολυμπιακός: Ξαναχάνει τους Αφρικανούς

Σε δύο εβδομάδες ξαναέχει διακοπή το πρωτάθλημα λόγω των Εθνικών ομάδων και ο Πέδρο Μαρτίνς θα δει να ξαναφεύγουν οι Σισέ, Μεριά, Χασάν και Καμαρά. Στην Ακτή Ελεφαντοστού θέλουν τον Τουρέ!

Ολυμπιακός: Ξαναχάνει τους Αφρικανούς

Μεγάλο πρόβλημα οι Εθνικές ομάδες για τους συλλόγους. Και το χειρότερο για τον Ολυμπιακό είναι ότι έχει ένα σωρό Αφρικανούς ποδοσφαιριστές που θα έχουν δύσκολα ταξίδια σε 15 μέρες που ξαναέχει διακοπή το πρωτάθλημα.

Στις 8 Οκτωβρίου, μία μέρα μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, θα εξαφανιστούν αρκετοί ποδοσφαιριστές για να ενσωματωθούν στις υποχρεώσεις τους με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Μεταξύ αυτών και οι τέσσερις Αφρικανοί που θα φύγουν για να παίξουν στα προκριματικά του Κόπα Άφρικα (12 και 16 Οκτωβρίου). Ήδη έχουν φτάσει τα προσκλητήρια για Χασάν και Σισέ. Ο Χασάν θα ταξιδέψει με την Αίγυπτο στην μακρινή Σουαζιλάνδη και θα είναι ένα ταξίδι αρκετά επιπόνο.

Και ο Σισέ όμως δεν πάει πίσω. Κλήθηκε ήδη στην Σενεγάλη για τις διπλές αναμετρήσεις με το Σουδάν.

Στην Τυνησία ετοιμάζουν ήδη το προσκλητήριο για τον Γιασίν Μεριά, ο οποίος αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» και ως βασικός στα δύο παιχνίδια με τον Νίγηρα.

Ο τέταρτος της αφρικανικής παρέας θα είναι ο Μαντί Καμαρά, ο οποίος κλήθηκε για πρώτη φορά στη διακοπή του Σεπτεμβρίου από την Γουινέα, κάνοντας μάλιστα και το ντεμπούτο του. Τώρα είναι αναγκασμένος να τρέχει μέχρι την Ρουάντα με τη φανέλα της Γουινέας.

Τέλος, υπάρχει και ο Γιάγια Τουρέ. Τι κι αν δεν έχει παίξει ακόμη με τον Ολυμπιακό και κρίνεται ανέτοιμος; Στην Ακτή Ελεφαντοστού ονειρεύονται την επιστροφή του στην Εθνική μετά από τρία χρόνια! Οι Ιβοριανοί παίζουν με την Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής...

Με λίγα λόγια οι Αφρικανοί θα φύγουν, αφού θα έχει προηγηθεί το πρόγραμμα – Γολγοθάς με ΠΑΟΚ, Μίλαν και ΑΕΚ, ενώ εν συνεχεία θα ακολουθήσουν τα παιχνίδια με ΟΦΗ στο Ηράκλειο και Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο.