Ολυμπιακός: Κατέβασε ταχύτητα ο Μαρτίνς στον Ρέντη

Γιατί ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να πάει πιο συντηρητικά στη σαββατιάτικη προπόνηση με... θέα το δευτεριάτικο (24/9) παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη.

Ολυμπιακός: Κατέβασε ταχύτητα ο Μαρτίνς στον Ρέντη

Δεν το κάνει πρώτη φορά… Το έκανε και μεσοβδόμαδα στην προετοιμασία του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την Μπέτις. Από τη στιγμή που οι υποχρεώσεις είναι πολλές και ανά τρεις-τέσσερις μέρες, είναι λογικό ο Πέδρο Μαρτίνς να κατεβάζει ταχύτητα για τα καλά στις προπονήσεις.

Αυτό φυσικά δεν ισχύει για όλους. Αυτό αφορά τους ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει περισσότερο από τους υπόλοιπους. Αυτό αφορά τους παίκτες που βλέπουν συνεχώς το όνομά τους στην ενδεκάδα ή τέλος πάντων στα περισσότερα ματς παίρνουν φανέλα βασικού.

Στην σαββατιάτικη (22/9) προπόνηση λοιπόν ο Μαρτίνς χώρισε σε γκρουπάκια τους παίκτες. Σε αυτούς που επιβαρύνθηκαν από το ματς με την Μπέτις και σε αυτούς που έχουν παίξει ελάχιστα ή δεν έχουν αγωνιστεί καθόλου.

Ο σκοπός για παράδειγμα να πάει πιο χαλαρά τον Ποντένσε, τον Καμαρά ή τον Βούκοβιτς, είχε να κάνει καθαρά για λόγους πρόληψης. Στον Ρέντη καθημερινά παρακολουθούν έναν-έναν τους παίκτες και προσαρμόζουν αναλόγως το πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσουν.

Μετά τον Αστέρα Τρίπολης οι «βασικοί» πήγαν την πρώτη μέρα για αποθεραπεία στον Ρέντη και τη δεύτερη κινήθηκαν πολύ πιο χαλαρά σε σύγκριση με τους υπόλοιπους, έτσι ώστε να είναι φρέσκοι με την Μπέτις.

Το ίδιο έπραξε ο Μαρτίνς και τώρα. Την Παρασκευή έκαναν αποθεραπεία και το Σάββατο κατέβασαν ταχύτητα σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Κι όλα αυτά γίνονται για έναν σκοπό: Επειδή στον Ολυμπιακό δίνουν πολύ μεγάλο βάρος στον παράγοντα «πρόληψη», ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του κοιτάζουν να μην επιβαρύνουν τους παίκτες τους με φουλ προπονήσεις όταν σκοπεύουν μάλιστα να τους δώσουν φανέλα βασικού στο αμέσως επόμενο ματς.

Ουσιαστικά γίνεται μία συντήρηση τη δεδομένη χρονική στιγμή. Και για την ακρίβεια προσπαθεί να κάνει μία σωστή διαχείριση, έτσι ώστε να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο φρέσκοι στα επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το μεθαυριανό ματς με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη.