ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-3: Το μεγαλύτερο λάθος του Μαριάνι το «έδειξε» ο Αλμέιδα

Η διαιτησία του Ιταλού Μαριάνι δεν έκρινε το ντέρμπι, αλλά το σοβαρότερο από τα λάθη του το ανέδειξε η κίνηση του Ματίας Αλμέιδα

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-3: Το μεγαλύτερο λάθος του Μαριάνι το «έδειξε» ο Αλμέιδα

Η εμφατική νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έφερε σε δεύτερη μοίρα τη συζήτηση για τον διαιτητή του ντέρμπι, παρόλο που από την πλευρά του Ολυμπιακού υπήρξαν έντονα παράπονα. Τόσο από τον Μίτσελ κατά τη διάρκεια του αγώνα και τους διαλόγους που είχε με τον Μαουρίτσιο Μαριάνι, όσο και από τα στελέχη της πειραϊκής ΠΑΕ μετά τον αγώνα.

Κυρίως για τη φάση του 6΄και το φάουλ του Μουκουντί στον Κανός που δεν δόθηκε από τον διαιτητή και έτσι γλίτωσε και την αποβολή ο στόπερ της ΑΕΚ, ενώ αντιθέτως πήρε την πρώτη κίτρινη για διαμαρτυρία ο Μπιέλ που μετά αποβλήθηκε. Επίσης για το πέναλτι που ζήτησε ο Μπακαμπού στο τέλος του πρώτου μέρους στο μαρκάρισμα του Χατζισαφί.

Μία άλλη σημαντική φάση που έγινε στο ντέρμπι και θα έπρεπε να τιμωρηθεί από τον διαιτητή ήταν ο καβγάς του Άμραμπατ με τον Ρέαμπτσιουκ στο 63', με το σκορ στο 0-2 και με τον άσο της ΑΕΚ να έχει ήδη κίτρινη. Μπροστά στα μάτια του διαιτητή έσπρωξε με δύναμη εκνευρισμένος τον Μολδαβό μπακ του Ολυμπιακού και τον έριξε στο έδαφος. Ήταν ο ορισμός κίτρινης κάρτας, την οποία δεν έδειξε ο Ιταλός.

Ο Άμραμπατ δύο λεπτά αργότερα ήταν ανάμεσα στους παίκτες που αντικατέστησε ο Ματίας Αλμέιδα παρόλο που η ομάδα του έψαχνε το γκολ για να μειώσει. Δεν είναι παράλογο να σκεφτεί κανείς ότι είχε να κάνει και με τα νεύρα του Μαροκινού και τον κίνδυνο να αποβληθεί σε κάποια άλλη περίπτωση. Από τα λάθη του Ιταλού διαιτητή (που πάντως είχε αρκετή ένταση και πολλές φάσεις να αντιμετωπίσει), το σοβαρότερο ήταν αυτό.