Ερυθρόλευκο... μπουρλότο στο πρωτάθλημα!

Η 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος αποτέλεσε το καλύτερο πρελούδιο ενόψει των πλέι οφ (και πλέι άουτ) που ξεκινούν την άλλη εβδομάδα, αφού έβαλε φωτιά στα… τόπια σε όλα τα «πατώματα» της βαθμολογίας. Τόσο στο «ρετιρέ» όσο και στη μάχη της Ευρώπης αλλά και σε εκείνη της σωτηρίας.

Ερυθρόλευκο... μπουρλότο στο πρωτάθλημα!

Δεν χωρεί συζήτηση πως τη νίκη της αγωνιστικής (ίσως και κάτι παραπάνω...) πέτυχε ο Ολυμπιακός.

Δεν είναι μόνο ότι έγινε η πρώτη ομάδα που κέρδισε στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου η ΑΕΚ μετρούσε 14 νίκες σε ισάριθμα ματς, δεν είναι ότι σκόραρε σε 18 λεπτά πάνω από όσα γκολ είχε δεχθεί η έως χθες πρωτοπόρος της βαθμολογίας (37-2 γκολ υπέρ της στα προαναφερθέντα ματς) «Ένωση». Ούτε καν η τεράστια σε επίπεδο γοήτρου επιτυχία κόντρα σε έναν ιστορικό της αντίπαλο. Παρεμπιπτόντως, η πρώτη στην τρέχουσα σεζόν, απέναντι στους άλλους τρεις «μνηστήρες» του τίτλου (ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ), ήρθε την καταλληλότερη στιγμή, αφού ο πρωταθλητής κινδύνευε αν έχανε να είναι απλά... ρυθμιστής στα πλέι οφ (όντας στο -9).

Ούτε τώρα είναι φαβορί, καθώς υπολείπεται πέντε πόντων του Παναθηναϊκού, αλλά αφενός σε δύο ματς με τους «πρασίνους» έδειξε ότι τους... έχει κατά το κοινώς λεγόμενο, αφετέρου, δε, μετά το χθεσινό αποτέλεσμα που ανέδειξε το περίφημο δημοσιογραφικό κλισέ της «καρδιάς του πρωταθλητή» ή, αν προτιμάτε, το πόσο έντονο είναι το «ερυθρόλευκο» ένστικτο αυτοσυντήρησης που κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει. `

Πολύ περισσότερο που από το -12 που βρέθηκε κάποια στιγμή, έχει μαζέψει τη διαφορά. Από την άλλη η AEK καλείται να διαχειριστεί την απογοήτευση του ότι πάλι δεν κατάφερε να κερδίσει στο πρωτάθλημα τους «ερυθρολεύκους» (16 τα ματς πλέον) και να μακροημερεύσει στην κορυφή.
Ίσως η πρώτη... τρικυμία για τον Ματίας Αλμέιδα μετά την ήττα στη Λεωφόρο, που πάντως ήταν σε πρώιμο στάδιο της σεζόν.

Γνωρίζοντας όλα τα ανωτέρω ο Παναθηναϊκός, αφού η τελευταία αγωνιστική ούτε άρχισε την ίδια ώρα σε όλα τα ματς (ας όψονται τα καπνογόνα στη Νέα Φιλαδέλφεια) ούτε τελείωσε (εξαιτίας του σουλάτσου φίλων του Ατρομήτου πέριξ του αγωνιστικού χώρου. Αλήθεια, την ευθύνη για αυτό ποιος την έχει; Ο δήμος Περιστερίου;), με τον Φώτη Ιωαννίδη πρωταγωνιστή εκμεταλλεύτηκε το… σκριν που (άθελά του) του προσέφερε ο «αιώνιος αντίπαλός» του κι επανέκαμψε στο «ρετιρέ», παίρνοντας «διπλό» στο Περιστέρι.

Με δύο πόντους διαφορά που δεν εξασφαλίζει τίποτε και προμηνύει τα πρώτα πλέι οφ που ο τίτλος θα κριθεί στην έξτρα περίοδο του πρωταθλήματος και δεν θα γίνουν διαδικαστικά για να συντηρηθούν τα συνδρομητικά δίκτυα που θέλουν τηλεοπτικό «προϊόν»...

Δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να θεωρείται «ξεγραμμένος», το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ (στο -7) που νίκησε στον Βόλο με 1-0, αφού στον θαυματουργό πιτσιρικά Κωσταντέλλια λείπει η αποτελεσματικότητα, που θα αποτύπωνε την άνετη νίκη του στο... βαμμένο «ασπρόμαυρο» (από τους εκδρομείς του) Πανθεσσαλικό και στο σκορ.

Ο αιώνιος αντίπαλος του «Δικεφάλου του Βορρά», Άρης, επικράτησε με ανατροπή του ΠΑΣ Γιάννινα και βρέθηκε πάνω από την ομάδα της Μαγνησίας, με την οποία θα διεκδικήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Και πάμε και στη μεγάλη... ανατριχίλα για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η οποία αφορά, σε πρώτη φάση, τρεις ομάδες.

Ο Ιωνικός με μια κεφαλιά του Μάντζη, που τιμώρησε άστοχη έξοδο του Παπαδόπουλου, νίκησε τον χωρίς εμφανές κίνητρο Αστέρα Τρίπολης, τερματίζοντας στην κανονική διάρκεια τρίτος από το τέλος. Όμως μόνο στον πόντο πάνω από τη Λαμία, που πήρε τον πόντο στο Αγρίνιο (κόντρα στον αδιάφορο Παναιτωλικό) με τη φαουλάρα του Ντε Βινσέντι, και τον ισόβαθμό της Λεβαδειακό, που νίκησε τον (εξίσου αδιάφορο) ΟΦΗ.

Οι τρεις τους θα κονταροχτυπηθούν για το ποια θα είναι εκείνη που θα αποφύγει την επιστροφή στα ποδοσφαιρικά... αλώνια της δεύτερης κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες για τα πλέι άουτ είναι (σε αντίθεση με τα πλέι οφ) μονοί και πολλά θα κριθούν από τη σημερινή κλήρωση και το πού θα παιχθούν τα μεταξύ τους ματς. Όπως και να ’χει, μετά τα χθεσινά ανυπομονούμε...