Ολυμπιακός: Η διαχείριση της πρώτης μεγάλης φετινής νίκης

Ο Ολυμπιακός στη Νέα Φιλαδέλφεια έγραψε ιστορία υποχρεώνοντας την ΑΕΚ στην πρώτη της ήττα στο γήπεδο της και καλείται ενόψει των πλέι οφ να διαχειριστεί τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε.

Ολυμπιακός: Η διαχείριση της πρώτης μεγάλης φετινής νίκης

Εάν μία ομάδα στο μεγάλο ματς της Νέας Φιλαδέλφειας έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο τότε αυτός ήταν ο Ολυμπιακός. Ήξερε ότι με ήττα θα χανόταν, θα έμενε στο -9 και ρεαλιστικά θα ήταν απίθανο να το καλύψει σε δέκα ματς. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το ματς κατέθεσε την ψυχή του στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ από την άλλη μάλλον είχε μείνει στο 3-0 του Κυπέλλου και με την ατμόσφαιρα να είναι πανηγυρική πριν το ματς και να υπάρχει μία βεβαιότητα για τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός τίμησε την ιστορία του και το όνομα του και έπαιξε με πάθος απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και σε μία δυνατή έδρα. Κατάφερε να πετύχει μία ιστορική νίκη, την πρώτη στο νεόκτιστο γήπεδο της ΑΕΚ και να μπει ακόμα πιο γερά στο κόλπο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα είναι μία άλλη ιστορία και κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι ότι δικαιούται να πανηγυρίσει αυτή την ιστορική επιτυχία, διότι έχει περάσει πολλά τη φετινή σεζόν. Φτάσαμε στα μέσα Μαρτίου για να πανηγυρίσει μία μεγάλη νίκη σε μία σεζόν που έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο. Το δικαιούται όλοι τους να χαρούν και να ξεσπάσουν.

Εκείνο, όμως, που δεν δικαιούται στον Ρέντη είναι να ξεφύγουν τα μυαλά τους και να αλλάξουν στάση. Ο Μίτσελ μετά το παιχνίδι όταν ακόμα οι σφυγμοί είναι έντονοι έδειξε ψύχραιμος. Κράτησε χαμηλά τη μπάλα, διότι ξέρει πως έχει αρκετή δουλειά μπροστά του, διότι τώρα το ένα μεγάλο ματς θα διαδέχεται το άλλο.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και να αμυνθεί σωστά. Δεν μπορούσε να δημιουργήσει, αλλά δεν μπορούσε και να αποφύγει τις επιθέσεις της ΑΕΚ. Από την άλλη στην επανάληψη είχε καθαρό μυαλό, ο Σαμασέκου έπεσε πάνω στον Πινέδα, ο Μπιέλ έκανε ξανά την κίνηση που ξέρουν όλοι ότι θα κάνει, αλλά δεν μπορούν να τον σταματήσουν, ο Φορτούνης έβγαλε μία μπαλιά με την οποία θύμισε την ποιότητα του και ο Μπακαμπού σκόραρε ένα δύσκολο γκολ, το πρώτο του σε ντέρμπι.

Για τον Ολυμπιακό αυτή είναι η πρώτη μεγάλη νίκη της φετινής σεζόν και θα πρέπει να τη διαχειριστεί σωστά. Όσο δύσκολο είναι να διαχειριστούν οι κρίσεις, άλλο τόσο είναι να διαχειριστούν και οι μεγάλες νίκες. Και φέτος η ομάδα του Πειραιά κλήθηκε να διαχειριστεί μόνο κρίσεις και τώρα οφείλει να διαχειριστεί αυτή την επιτυχία.

Εάν ξεχάσουν τι έγινε στο πρώτο ημίχρονο ή εάν πιστέψουν στον Ρέντη ότι θα πάνε τρένο στα πλέι οφ θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Και η ΑΕΚ στα πρώτα 45 λεπτά δεν έτρεχε απλά σωστά και πίεζε, αλλά κυκλοφορούσε και τη μπάλα με τρομερή άνεση. Ο Ολυμπιακός ήθελε να της δημιουργήσει πρόβλημα στην ανάπτυξη, αλλά δεν μπορούσε. Όλα αυτά οφείλει να δει η ομάδα του Πειραιά, διότι ακόμα το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και μπροστά πολλά ματς σαν αυτό στη Νέα Φιλαδέλφεια.