Αυτός είναι ο άνθρωπος που έκανε «τούρμπο» τον Φορτούνη (pics, vid)

Ποιος είναι ο Γιανίκ Ομπενάουερ ο οποίος έχει την ικανότητα να μεταμορφώνει παίκτες και ομάδες...

Αυτός είναι ο άνθρωπος που έκανε «τούρμπο» τον Φορτούνη (pics, vid)

Ο Γιανίκ Ομπενάουερ, γεννημένος το 1971 στη Γερμανία, είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Αθλητισμού της Κολωνίας. Από το 1996 έως το 1998, έκανε πρακτική άσκηση με τον Αμερικανικό Fitness Trainer Μαρκ Βέρστεγκεν. Στη συνέχεια έπιασε δουλειά σε ομάδες της Μπουντεσλίγκα ως Fitness Trainer.

Από το 1999 έως το 2002 εργάστηκε στη Μάιντς και στην Ντόρτμουντ. Ακολούθως στις ομάδες υποδομής της Χονφενχάιμ, για να πάρει ... προαγωγή στην πρώτη ομάδα το 2006 όπου έμεινε ως το 2013. Στη συνέχεια, και καθώς η φήμη του είχε εξαπλωθεί, έφυγε στο εξωτερικό αποδεχόμενος την πρόσκληση της τουρκικής Τραμπζόνσπορ.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται, ως αθλητικός επιστήμονας, με την προετοιμασία μεμονωμένων αθλητών και ποδοσφαιριστών. Έτσι, με τη μεσολάβηση του ατζέντη του, ανέλαβε και την εκγύμναση του Κώστα Φορτούνη. Ο Ομπενάουερ ήρθε στο τέλος Μαΐου στην Ελλάδα και άρχισε να δουλεύει με τον διεθνή χαφ.

Στην Ελλάδα είχε έρθει και τον Απρίλιο, αλλά αυτή τη φορά για να πάρει μέρος στο 2018 Athens Throwdown που έγινε από την Παρασκευή 20 Απριλίου έως και την Κυριακή 22 Απριλίου στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο, παίρνοντας μάλιστα την 1η θέση στην κατηγορία Masters Men 45-49 χρονών.