Ολυμπιακός: Η ΑΕΚ είχε έπαρση και ένα καλό πρώτο 45λεπτο, οι Πειραιώτες την ψυχή και την καρδιά!

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα παλικαρίσιο διπλό απέναντι σε μία ΑΕΚ που η περιρρέουσα ατμόσφαιρα την είχε αναδείξει νικήτρια πριν από τη σέντρα του ντέρμπι.

Ολυμπιακός: Η ΑΕΚ είχε έπαρση και ένα καλό πρώτο 45λεπτο, οι Πειραιώτες την ψυχή και την καρδιά!

Ο Ολυμπιακός, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό από τους αντιπάλους του. Το 2010 σε μία καταστροφική χρονιά για τους Πειραιώτες που βγήκαν 5οι στο τέλος, ο Παναθηναϊκός είχε οργανώσει φιέστα στο ΟΑΚΑ με 70 χιλιάδες κόσμο. Στις 21 Μαρτίου 2010 ήταν εκείνο το ντέρμπι, όπου η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έβγαζε νικητή τον μετέπειτα πρωταθλητή Παναθηναϊκό πριν από τη σέντρα, αλλά ο Ματ Ντάρμπισαϊρ τούς χάλασε τη γιορτή και ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής με 1-0.

Δεκατρία χρόνια αργότερα, πάλι Μάρτη μήνα, ο Ολυμπιακός τελούσε υπό καθεστώς έντονης αμφισβήτησης, παρότι δεν είχε καμία σχέση με τον Ολυμπιακό του 2010 που ήταν «μαύρα χάλια». Η ΑΕΚ που αποδεδειγμένα έχει μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα με πολλά τρεξίματα, συνεργασίες και ποιότητα στο παιχνίδι της, είχε αναδειχθεί νικήτρια πριν από τη σέντρα από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Σε όλα αυτά προσθέστε και την καζούρα που έκανε στο ματς Κυπέλλου η επίσημη ΑΕΚ με τις ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί να κάνει το πούλμαν των Πειραιωτών για να φτάσει από τη Ν. Φιλαδέλφεια στον Πειραιά. Αυτά είναι σημάδια έπαρσης/υπεροψίας και μάλιστα δίχως να έχει κατακτήσει ακόμη η ΑΕΚ κάποιον τίτλο...

Το πρώτο 45λεπτο τής ανήκε, παρότι ο Ολυμπιακός έχασε μία σπουδαία ευκαιρία με τον Μπακαμπού. Είχε τις δικές της χαμένες ευκαιρίες κυρίως με τους Αραούχο και Πινέδα, είχε ένα ακυρωθέν γκολ (ορθώς δεν μέτρησε), δεν άφησε τους Πειραιώτες να κρατήσουν την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Όταν στο β’ μέρος ο Μίτσελ προτίμησε να χτυπήσει την ΑΕΚ στις αντεπιθέσεις, ποντάροντας στα αργά πόδια του Βίντα, στην ταχύτητα των Μπακαμπού, Μπιέλ και Κανός και στο υψηλό ποσοστό ευστοχίας στις πάσες του Φορτούνη, τότε η άμυνα της «Ένωσης» υπέστη τρικυμία. Ο Ολυμπιακός σημείωσε δύο γρήγορα γκολ, πέτυχε στο 67’ και τρίτο με τον Κανός και όλα έδειχναν ότι οι πρωταθλητές θα μπορούσαν να φύγουν με ακόμα μεγαλύτερο σκορ μέσα στη Ν. Φιλαδέλφεια, γιατί η ΑΕΚ είχε ανοιχτεί επικίνδυνα (για το δικό της παθητικό) στην άμυνά της. Ήρθε όμως η αποβολή του Μπιέλ και «φρέναρε» τους πρωταθλητές.

Όπως και να ‘χει, ο Ολυμπιακός πήρε μία ιστορικής σημασίας νίκη, γιατί έγινε η πρώτη ομάδα που άλωσε το νέο «σπίτι» του «Δικεφάλου». Σίγουρα δημιουργούνται νέα δεδομένα στη μάχη του πρωταθλήματος, αλλά πολύ μεγάλο ρόλο θα παίξει και το πρόγραμμα των πλέι οφ για τους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μίτσελ δεν θα πρέπει να σταθεί μόνο στο εκρηκτικό δεύτερο ημίχρονο της ομάδας του έως και την αποβολή του Μπιέλ στο 70’, αλλά και στο πολύ κακό πρώτο μέρος για να μην επαναληφθεί ανάλογη εικόνα στα πλέι οφ. Μπορεί να μην το «πλήρωσε» στη Ν. Φιλαδέλφεια, αλλά μπορεί να το «πληρώσει» σε κάποιο από τα επόμενα ματς αν παρουσιαστεί ξανά ως μία ομάδα που έδειχνε αδυναμία στο να κρατήσει την μπάλα.

Προφανώς και τον Ολυμπιακό κανένας δεν έπρεπε να τον ξεγράψει από τη μάχη του τίτλου και όσοι έκαναν αυτό το λάθος, ήταν δεδομένο ότι θα το έβρισκαν μπροστά τους. Ωστόσο, και στον Ολυμπιακό θα πρέπει να καταλάβουν ότι στη Ν. Φιλαδέλφεια έκαναν απλώς ένα σημαντικό βήμα, έστειλαν ένα μήνυμα ενόψει των πλέι οφ και... τέλος. Ταπεινά θα πρέπει να συνεχίσουν την πορεία τους και ας αφήσουν την έπαρση στους άλλους...

Όπως μετά το 0-3 του Κυπέλλου δεν έπρεπε να υπάρχουν βιαστικές αποφάσεις και να βρεθεί στο στόχαστρο ο Μίτσελ, έτσι και με το 3-1 του πρωταθλήματος δεν πρέπει να υπάρχει υπερενθουσιασμός. Να συνεχίσουν τη δουλειά τους στον Ρέντη και στο τέλος θα γίνει το ταμείο.

Πάντως, ο Ολυμπιακός έχει επιστρέψει κι αυτό είναι κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Κι εννοείται ότι ταυτόχρονα έχει «φτιάξει» τον κόσμο του.