Μίτσελ: «Γίνομαι 60 ετών, ξέρω ότι υπάρχουν εγκώμια και κριτικές, αλλά δεν μ’ αρέσουν τα άκρα»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ Γκονζάλεθ έδωσε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη Τύπου μετά το 3-1 επί της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Μίτσελ: «Γίνομαι 60 ετών, ξέρω ότι υπάρχουν εγκώμια και κριτικές, αλλά δεν μ’ αρέσουν τα άκρα»

Ο Μίτσελ είπε πολλά και ενδιαφέροντα στη συνέντευξη Τύπου μετά το διπλό που πήρε ο Ολυμπιακός στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Ο Πασχαλάκης δήλωσε ότι στο ημίχρονο αλλάξατε το πλάνο σας. Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε έναν Ολυμπιακό να μην μπορεί να κρατήσει τη μπάλα και να δέχεται φάσεις. Τι ακριβώς αλλάξατε στην επανάληψη;

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους παίκτες μου γιατί νικήσαμε έναν μεγάλο αντίπαλο. Αυτό δεν μπορείς να το πετύχεις εάν δεν παίξεις καλά. Επίσης πιστεύουν σε εμάς. Η ΑΕΚ είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα. Επομένως εάν δεν μπορείς να κρατήσεις τη μπάλα θα πάθεις ότι πάθαμε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε την τακτική μας. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κλειστεί αρκετά πίσω, ωστόσο δεν είχαμε δεχτεί πολλές επικίνδυνες ευκαιρίες. Έπρεπε να πάρουμε τη μπάλα και να βγούμε στην κόντρα αυτό που συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο. Κάναμε ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι νικήσαμε έναν μεγάλο αντίπαλο και αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας.

Τι μήνυμα στέλνει ο Ολυμπιακός με αυτή τη νίκη ενόψει και των πλέι οφ;

Έχουμε δηλώσει ότι για εμάς έχουν ξεκινήσει τα πλέι οφ. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα και θα δούμε πολλά ισορροπημένα ματς.

Θεωρείτε ότι το παιχνίδι του Κυπέλλου θα κυλήσει όπως το σημερινό και θα υπάρξουν ανατροπές;

Έχω μάθει από την εμπειρία μου να μην λέω «ποτέ». Σήμερα ήρθαμε να παίξουμε στην έδρα της ΑΕΚ όπου είχε παίξει 14 παιχνίδια και είχε μόνο νίκες και καταφέραμε να σπάσουμε αυτή τη στατιστική. Είναι πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.

Με αυτή τη νίκη θεωρείτε ότι ο Ολυμπιακός γίνεται ισότιμος διεκδικητής του τίτλου; Και επίσης τι ψυχολογική ώθηση σας δίνει αυτή η νίκη;

Νομίζω ότι έχουμε αρχίσει να το δείχνουμε πολύ καιρό. Η ομάδα μας πιστεύει στις δυνάμεις της. Έχουμε δει πολλά παιχνίδια σαν το σημερινό. Και με τον Παναθηναϊκό ήταν ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι που έπρεπε να το κερδίσουμε αλλά δεν το καταφέραμε. Θα δούμε πολλά παιχνίδια σαν το σημερινό. Είμαστε μακριά ακόμα από την κορυφή και πρέπει να μειώσουμε τη διαφορά.

Μετά την ήττα από την ΑΕΚ είχατε πει πως αντιληφθήκατε να μην υπάρχει σεβασμός προς το πρόσωπο σας. Είναι μία απάντηση και από εσάς αυτή η νίκη;

Έχω μάθει ότι στο ποδόσφαιρο ότι ένας προπονητής δέχεται κριτική. Πρέπει να σκέφτομαι πως θα βελτιώνω την ομάδα μου και όχι την κριτική. Θα επαναλάβω την έκφραση ότι «κερδίζουν οι παίκτες και χάνουν οι προπονητές». Με όλο το σεβασμό προς τον κόσμο που ασκεί κριτική, αλλά αυτό το μήνα θα γίνω 60 ετών. Έχω ζήσει μέσα στο ποδόσφαιρο και έχω μάθει ότι υπάρχουν τα εγκώμια και οι κριτικές. Δεν μου αρέσουν τα άκρα. Μόνο να σε κριτικάρουν ή μόνο να σε αποθεώνουν. Πολλές φορές η δουλειά του προπονητή είναι σαν της νοικοκυράς, ποτέ κανείς δεν είναι ευχαριστημένος.

Αυτοί οι πέντε βαθμοί διαφορά από την κορυφή είναι ανατρέψιμη διαφορά;

Είναι μία μαθηματική διαφορά, όμως, δεν νομίζω ότι είναι τόσο ουσιαστική. Πιστεύουμε σε αυτό και αυτό είναι που μας ευχαριστεί.