Ατρόμητος- Παναθηναϊκός 0-2: Φώτης... λαμπρός τον οδηγεί!

Με κορυφαίο τον Φώτη Ιωαννίδη, που σημείωσε δύο γκολ ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι και τερμάτισε στην κορυφή της βαθμολογίας λόγω... Ολυμπιακού

Ατρόμητος- Παναθηναϊκός 0-2: Φώτης... λαμπρός τον οδηγεί!

Ο Παναθηναϊκός πήρε το… δώρο από τον Πειραιά και επικρατώντας με 2-0 του Ατρομήτου μέσα στο Περιστέρι τερμάτισε πρώτος στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου με τον Φώτη Ιωαννίδη απόλυτο πρωταγωνιστή.

Έναν παίκτη μάλιστα ο οποίος ξεκίνησε στην ενδεκάδα… κατά τύχη, μια και ο αρχικά δηλωθείς Σπόραρ ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς του λίγο πριν το ματς και τέθηκε νοκ άουτ!

Η διακοπή του αγώνα στο 10’ επηρέασε και τις δύο ομάδες που χρειάστηκαν άλλα δέκα λεπτά για να… ζεσταθούν και να ανεβάσουν στροφές. Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή, αλλά αυτή ουσιαστικά ήταν ανούσια μια και ο Ατρόμητος είχε μεν δώσει χώρο, αλλά δεν κινδύνευε.

Οι «πράσινοι» από το 40 κι έπειτα άρχισαν να φτάνουν με αξιώσεις στην περιοχή του Γιαννιώτη και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες χωρίς να έχουν ρυθμό, ενέργεια και κίνηση χωρίς τη μπάλα.

Μάλιστα δε οι αμυντικοί του ήταν επιπόλαιοι στις μεταβιβάσεις τους και πολλές φορές έκαναν λάθη.

Οι φιλοξενούμενοι στο β΄ μέρος ανέβασαν στροφές στην απόδοσή τους και με τον Ιωαννίδη βρήκαν δίχτυα μετά από μια ωραία ενέργεια του διεθνούς επιθετικού στο 49’.

Το 0-2 έγινε από τον ίδιο παίκτη, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Μαυρομμάτη. Μια φάση την οποία εξέτασε στο VAR ο διαιτητής Ευαγγέλου.

Εκεί τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος στο 75’ άλλαξε τους Πέρεθ, Χουάνκαρ, Ιωαννίδη για να τους ξεκουράσει.

Δεν άλλαξε κάτι στην υπόλοιπη εξέλιξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την «πολύτιμη» νίκη με το τελικό 0-2.


Μικρογραφία

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Σκόρερς: Ιωαννίδης (49’, 63’)

Κίτρινες: Μαυρομμάτης (63’)

Κόκκινη:

Συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κόλμαν): Γιαννιώτης- Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ- Έντερ, Κούεν (79’ Φριντζόνσον), Καμαρά-, Τζαβίδας (46’ Κιάρτανσον), Ρομπάιγ (71’ Τζοβάρας), Κλωναρίδης (71’ Ροτάριου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι- Μάγκνουσον, Σάρλια (λ.τ. Πούγγουρας), Κώτσιρας, Χουάνκαρ (76’ Πούχατς) - Ρούμπεν (75’ Τσόκαϊ), Κουρμπέλης, Κλεϊνχέισλερ (68’ Τσέριν) - Παλάσιος, Μαντσίνι, Ιωαννίδης (76’ Βέρμπιτς)