Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Τριάρα με ανατροπή οι «κίτρινοι»

Ο Άρης κέρδισε με ανατροπή 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πριν ξεκινήσει την πορεία του στα πλέι-οφ. Τα 9 σερί παιχνίδια χωρίς νίκη έφτασε η ομάδα της Ηπείρου.

Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Τριάρα με ανατροπή οι «κίτρινοι»

Με νίκη ολοκλήρωσε ο Άρης τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην κανονική περίοδο της Super League, πριν ξεκινήσει την πορεία του στα πλέι-οφ της διοργάνωσης. Οι «κίτρινοι» γύρισαν «σελίδα» μετά την ήττα από τη Λαμία (2-1) και κέρδισαν με ανατροπή 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αντίθετα, η ομάδα της Ηπείρου έφτασε αισίως τα 9 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη στην κατηγορία και πλέον θα μετάσχει στα πλέι-άουτ, όπου θα διεκδικήσει την παραμονή της.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπιασε στον... ύπνο τον Άρη στο ξεκίνημα της συνάντησης και με μία έξοχη αντεπίθεση μόλις στο έβδομο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το γκολ που πέτυχε ο Λιάσος. Η συνέχεια βέβαια, δεν ήταν ανάλογη για τους φιλοξενούμενους, καθώς επέλεξαν τη μαζική άμυνα για να διασφαλίσουν το υπέρ τους σκορ, που εκ του αποτελέσματος δεν τους δικαίωσε.

Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας και έκλεισε την αντίπαλό του στα καρέ της, ώσπου δικαιώθηκε τελικά στο 26’ φτάνοντας στην ισοφάριση. Ο Πάλμα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Νταρίντα με διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έγραψε το 1-1. Το τέρμα αυτό έδωσε πνοή στους «κίτρινους» που επιδίωξαν εν συνεχεία να πετύχουν και την ανατροπή και τα κατάφεραν τελικά λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (43’) με τον Ματέο Γκαρσία να γράφει με κεφαλιά το 2-1.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 58’ ήρθε και το 3-1 των γηπεδούχων με το γκολ του Καμαρά από κάθετη του Καμάτσο, με το οποίο οι «κίτρινοι» ουσιαστικά «καθάρισαν» και το τρίποντο. Άλλωστε, ως το φινάλε της συνάντησης, παρά τις εκατέρωθεν επιθετικές προσπάθειες το σκορ παρέμεινε ανέπαφο.

ΑΡΗΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3-1

ΑΡΗΣ: Σιαμπάνης, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (76’ Μαζικού), Ντουκουρέ (89' Σγούρος), Νταρίντα, Πάλμα (89' Νταμπό), Ματέο Γκαρσία, Καμάτσο (76’ Ιτούρμπε), Καμαρά (89' Γκρέι)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Τσιντώντας, Σόρια, Eραμούσπε (75’ Μπορταγκαράι), Μπακαδήμας, Ράντου, Μπιλμπάο, Τζίμας (81’ Σταματελόπουλος), Ριένστρα (90' Κύρκος), Λιάσος, Μορέιρα, Μπάλαν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών)

ΒΟΗΘΟΙ: Βασίλειος Μωϋσιάδης (Γρεβενών) και Αχιλλέας Νίκζας (Λάρισας)

VAR: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)

AVAR: Βασίλειος Νικολακάκης (Λασιθίου)

ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Γεώργιος Τακίδης (Κιλκίς)