Ολυμπιακός: Τα «μαθήματα» από το 0-3 του Κυπέλλου και το δίδαγμα από την πορεία της φετινής ΑΕΚ

Καλείται να εμφανιστεί ένας «aggressive» Ολυμπιακός στη Ν. Φιλαδέλφεια για να πάρει το τρίποντο απέναντι σε μία ΑΕΚ που τα φετινά τελικά της αποτελέσματα κρίνονται από τα... ημίχρονα!

Ολυμπιακός: Τα «μαθήματα» από το 0-3 του Κυπέλλου και το δίδαγμα από την πορεία της φετινής ΑΕΚ

Στο κυριακάτικο φύλλο του «ΦΩΤΟΣ» (12/3) θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε αναλυτικά για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός πρέπει να σκοράρει πρώτος και κυρίως να πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, έτσι ώστε να έχει σοβαρές πιθανότητες για να φύγει με το επιθυμητό αποτέλεσμα από τη Ν. Φιλαδέλφεια επί της ΑΕΚ (12/3, 19.00).

Η αλήθεια είναι ότι - όσο κι αν ακούγεται παράδοξο - τα φετινά τελικά αποτελέσματα του «Δικεφάλου» κρίνονται από τα... ημίχρονα. Συγκεκριμένα, δεν έχει γνωρίσει ούτε μία ήττα όταν προηγείται ή είναι ισόπαλος στην ανάπαυλα. Αντιθέτως, χάνει - με εξαίρεση το ματς στη Νίκαια με τον Ιωνικό - όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ με τη λήξη του πρώτου 45λέπτου. Η στατιστική σίγουρα δεν παίζει μπάλα, αλλά δεν γίνεται να μας αφήνει και αδιάφορους. Εξ ου και η κάψα του Μίτσελ να πάει προηγούμενος ο Ολυμπιακός στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα. Διαβάστε αναλυτικά το κυριακάτικο φύλλο του «ΦΩΤΟΣ» και θα δείτε με λεπτομέρειες τι συμβαίνει με την φετινή ΑΕΚ.

Όπως και να ‘χει, τα «μαθήματα» από το 0-3 του Κυπέλλου τα έχουν πάρει οι Πειραιώτες. Και τα έχουν πάρει, γιατί έχει γίνει μπόλικη συζήτηση στον Ρέντη για όσα συνέβησαν σε εκείνο το ματς.

Από τη μία πλευρά ήταν κατά κάποιο τρόπο πλασματικό το 0-3 βάσει της συνολικής εικόνας των δύο ομάδων και από την άλλη πλευρά παραδέχονται στον Ρέντη ότι ο Ολυμπιακός έδωσε δικαιώματα στο ματς Κυπέλλου.

Δεν στέκονται μόνο στα αμυντικά λάθη που έγιναν, ειδικά στα πρώτα δύο γκολ. Στέκονται κυρίως στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο δυναμικός στις διεκδικήσεις της μπάλας.

Αυτό που θέλει ο Μίτσελ είναι να δει τους παίκτες του να είναι πιο «aggressive» και να πηγαίνουν πρώτοι στην μπάλα. Ό,τι έκαναν δηλαδή στα δύο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε Λεωφόρο και Καραϊσκάκη.

Η ΑΕΚ στο ματς Κυπέλλου είχε αυτό το αβαντάζ σε σχέση με τον Ολυμπιακό: Πήγαινε με... χίλια στις μονομαχίες εν αντιθέσει με τους «ερυθρόλευκους» που πήγαιναν δεύτεροι στις μπάλες.

Σίγουρα θα είναι τεράστια για τον Ολυμπιακό η απουσία του Γιαν Εμβιλά και ο δυναμισμός που βγάζει σε κάθε παιχνίδι. Ωστόσο, ο Ντιαντιέ Σαμασέκου έχει μία μεγάλη ευκαιρία να εξιλεωθεί για το απογοητευτικό 45λεπτο στον αγώνα Κυπέλλου με αποκορύφωμα το αυτογκόλ του. Όχι τίποτε άλλο, αλλά όταν αποκτήθηκε δανεικός από την Χοφενχάιμ, άπαντες έκαναν λόγο για έναν δυναμικό αμυντικό χαφ που «τρώει» την μπάλα στις μονομαχίες. Δεν το έδειξε στο ματς Κυπέλλου. Ίσως έφτασε ο καιρός να το δείξει απόψε (12/3, 19.00).