Ολυμπιακός: Η ποιότητα του πάγκου και η διαφορά με το Κύπελλο

Η σημασία των επιλογών ποιότητας του Μίτσελ στον πάγκο του ενόψει του ντέρμπι του Ολυμπιακού στην έδρα της ΑΕΚ και τι είχε συμβεί στο Κύπελλο.

Ολυμπιακός: Η ποιότητα του πάγκου και η διαφορά με το Κύπελλο

Ο Ολυμπιακός θα έχει δύο πολύ μεγάλες απουσίες στο κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (12/3-19.00) στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον Παπασταθόπουλο και τον Εμβιλά, ενώ με βάση τις πιθανές αποφάσεις του Μίτσελ για τον καταρτισμό της ενδεκάδας, θα υπάρχουν ξανά πολύ έμπειρα στελέχη στον πάγκο ώστε να προσφέρουν λύσεις στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Όταν ο προπονητής του Ολυμπιακού ξέρει ότι μπορεί να έχει τη δυνατότητα παρεμβάσεων με παίκτες σαν τον Χάμες, τον Ελ Αραμπί, τον Βαλμπουενά και όχι μόνο, τότε μπορεί να σχεδιάζει το παιχνίδι πιο άνετα. Υπολογίζοντας βέβαια το θετικό ενδεχόμενο να μη χρειαστεί καν η συμβολή τους εάν το ματς εξελίσσεται ικανοποιητικά με τυχόν προβάδισμα της ομάδας του, αλλά έχοντας και το αρνητικό σενάριο.

Όχι ασφαλώς τόσο αρνητικό όσο είχε να αντιμετωπιστεί στον ημιτελικό του Κυπέλλου, εκεί όπου ηθελημένα είχαν γίνει πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα και το πράγμα δεν είχε πάει καλά από το πρώτο ημίχρονο. Τότε που μπορεί να πέρασαν στο γήπεδο για να αλλάξουν την κατάσταση ποδοσφαιριστές όπως ο Φορτούνης, ο Βαλμπουενά ή ο Ροντινέι και άλλοι, όμως ήταν τόσο διαμορφωμένο υπέρ της ΑΕΚ το κλίμα και το προβάδισμα, ώστε δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο. Και ήρθε και το τρίτο γκολ στο φινάλε για να κάνει σχεδόν απίθανη την προσπάθεια του Ολυμπιακού για πρόκριση στη ρεβάνς του Απρίλη.

Για να μην γίνει περίπου απίθανο και το ενδεχόμενο διεκδίκησης του τίτλου στο πολύ καθοριστικό ντέρμπι που έρχεται σε λίγες ώρες, οι ποιοτικές αλλαγές του Ολυμπιακού αν χρειαστεί να βοηθήσουν θα πρέπει να το κάνουν σε συνθήκες στις οποίες θα μπορούν πράγματι να δώσουν κάτι.

Στο τακτικό πλάνο του Μίτσελ για το ντέρμπι κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία και η συγκεκριμένη προφανώς πολύ μεγάλη. Οι αλλαγές τέτοιας κλάσης μπορεί να κάνουν διαφορά, όμως το βασικότερο είναι η ανταπόκριση της ενδεκάδας μέχρι το σημείο που θα γίνουν οι όποιες κινήσεις από τον πάγκο…