Ολυμπιακός: Η υπόσχεση που κράτησε ο Μαρτίνς και το επόμενο στοίχημα

Ομάδα που παίζει με ψυχή και πάθος έχει δημιουργήσει ο Πορτογάλος τεχνικός, όμως ακόμα έχει δρόμο μπροστά του.

Ολυμπιακός: Η υπόσχεση που κράτησε ο Μαρτίνς και το επόμενο στοίχημα

Ο Πέδρο Μαρτίνς όταν είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού το μοναδικό που είχε υποσχεθεί σε όλους ήταν ότι θέλει να φτιάξει μία ομάδα η οποία θα δίνει στο γήπεδο και την ψυχή της και θα παλεύει. Είχε πει επίσης πως θέλει να έχει ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα δίνουν στο γήπεδο τον καλύτερο τους εαυτό για την ομάδα και θα είναι μαχητές.

Μετά από ένα δείγμα οκτώ επίσημων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη στον Πορτογάλο μπορούν να καταλογίζουν διάφορα, εκείνο όμως που δεν μπορούν να το καταλογίσουν είναι πως έχει κρατήσει το λόγο του. Ο 48χρονος τεχνικός έχει φτιάξει ένα συμπαγές σύνολο το οποίο ανεξάρτητα από το αν θα παίξει ωραίο ποδόσφαιρο ή όχι το σίγουρο είναι πως στον αγωνιστικό χώρο θα δώσει και την ψυχή του.

Και πράγματι βλέπουμε μέχρι τώρα μία ομάδα η οποία παλεύει στο γήπεδο μέχρι το τέλος. Κανένας από τους έντεκα που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο δεν βγάζει αδιαφορία και όλοι παίζουν για την ομάδα. Γι’ αυτό άλλωστε και ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει το χειροκρότημα του κόσμου. Γι’ αυτό ακόμα και μετά από ένα λάθος ακολουθεί χειροκρότημα και όχι γιούχα. Στον κόσμο αρκεί που βλέπει παίκτες μαχητές που θα τρέξουν και θα καταθέσουν και τη ψυχή τους. Αν έρθει το αποτέλεσμα ήρθε, άλλωστε έτσι είναι ο αθλητισμός έχει τις χαρές και τις λύπες του.

Το επόμενο στοίχημα του Πέδρο Μαρτίνς, όμως, είναι να μπορέσει αυτό το σύνολο να παίξει ακόμα πιο ωραίο ποδόσφαιρο και φυσικά να πετύχει τους στόχους του. Ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα έχει σκαμπανεβάσματα και είναι λογικό, διότι έχει αρκετά νέα πρόσωπα. Ο Πορτογάλος αυτό που λέει συνεχώς είναι ότι η ομάδα του έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Το μεγάλο του στοίχημα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και αυτό έχει ως προτεραιότητα. Πολλές φορές θα δυσαρεστήσει κόσμο γιατί θα προτιμήσει το καλό του σχήμα να το βάλει σε παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο 48χρονος τεχνικός κατάφερε να φτιάξει ένα σύνολο που δίνει και τη ψυχή του και είναι ήδη μία πρώτη επιτυχία γι’ αυτόν, διότι πέρσι αυτό το στοιχείο είχε χαθεί από τον Ολυμπιακό.