Ολυμπιακός: Τεράστια απώλεια ο Εμβιλά, αν δεν προλάβει την ΑΕΚ

Αν ο Γιαν Εμβιλά χάσει οριστικά το ματς με την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια, θα πρόκειται για ένα τεράστιο πλήγμα στα πλάνα του Μίτσελ. Οι πιθανότητες είναι συντριπτικά εναντίον του Γάλλου. 

Ολυμπιακός: Τεράστια απώλεια ο Εμβιλά, αν δεν προλάβει την ΑΕΚ

Πολύς ντόρος γίνεται τις τελευταίες μέρες για το αν πρέπει να ξεκινήσει ο Χάμες ή όχι κόντρα στην ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια (12/3). Ο Κολομβιανός έχει προγραμματιστεί να μπει την Τετάρτη (8/3) στην προπόνηση και να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση του Μίτσελ.

Ωστόσο, κατά την άποψή μας δεν είναι μείζον θέμα το αν θα παίξει ή όχι ο Χάμες από το ξεκίνημα εναντίον του «Δικεφάλου». Είναι λογικό να εκφράζονται αμφιβολίες για τον βαθμό ετοιμότητας του Κολομβιανού, εφόσον προέρχεται από ένα μήνα αγωνιστικής απραξίας και έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού.

Είναι ένα τεράστιο ερωτηματικό το κατά πόσο θα μπορέσει να προσαρμοστεί από την αρχή στις συνθήκες ενός τέτοιου αγώνα που απαιτούνται τρεξίματα και κυρίως ένταση.

Θεωρούμε λοιπόν, ότι ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για τον Μίτσελ δεν είναι αν θα καταφέρει να πάρει φανέλα βασικού ο Χάμες. Άλλωστε, υπάρχει ο Φορτούνης που μπορεί να αγωνιστεί πίσω από τον Μπακαμπού και στα ματς με Παναθηναϊκό και Λεβαδειακό δείχνει να πατάει γερά στα πόδια του.

Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» και το πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Μίτσελ, είναι η απουσία του Γιαν Εμβιλά.

Ο Γάλλος ακόμα δεν είναι οριστικά νοκ άουτ από το ματς της Ν. Φιλαδέλφειας. Μπορεί ιατρικώς να φαντάζει απίθανη η συμμετοχή του ή η παρουσία του ακόμα και στον πάγκο, αλλά όταν μιλάμε για τον Εμβιλά, τότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, γιατί έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να «κατατροπώσει» τις προβλέψεις και να φέρει τούμπα τις πιθανότητες, ακόμη κι όταν είναι συντριπτικά εναντίον του.

Όπως και να ‘χει, όμως, ακόμα και να μπει αποστολή ο Εμβιλά την τελευταία στιγμή, φαντάζει απίθανο να τον δούμε στην ενδεκάδα.

Οπότε, ο Σαμασέκου που δεν δείχνει να έχει κάτι το σοβαρό στο πόδι του από το χτύπημα που είχε με τον Λεβαδειακό, θα είναι ο παίκτης που θα κληθεί να τον αντικαταστήσει. Ο Αφρικανός θα έχει μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή την Κυριακή (12/3), καθώς θα επιστρατευτεί για να καλύψει όχι μόνο την ποιότητα και την ένταση που βγάζει ο Εμβιλά στο παιχνίδι του, αλλά και την ισχυρή προσωπικότητα του Γάλλου.

Ο Εμβιλά στο 0-3 από την ΑΕΚ στο ματς Κυπέλλου, έδειχνε να παλεύει μόνος του στα χαφ, καθώς οι Σαμασέκου και Χουάνγκ ήταν «έξω από τα νερά» τους.

Σε παιχνίδια όπως αυτό της Ν. Φιλαδέλφειας χρειάζονται παίκτες με προσωπικότητα. Κακά τα ψέματα, το γεγονός ότι ο Μίτσελ αρχίζει την προετοιμασία για την ΑΕΚ, δίχως να έχει στα βασικά του πλάνα τον Εμβιλά, είναι κάτι που ευχόταν να μην καλούταν να το αντιμετωπίσει.