ΠΑΟΚ - Ιωνικός 6-0: Πάρτι και ρεκόρ

Με τέσσερα γκολ στο πρώτο και δύο στο δεύτερο, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε 6-0 τον Ιωνικό στην Τούμπα και επέστρεψε στις επιτυχίες. Έγραψε ιστορία ο Στέφανος Τζίμας που έγινε ο νεότερος Έλληνας σκόρερ του «Δικέφαλου» ξεπερνώντας τον θρυλικό, Γιώργο Κούδα. 

ΠΑΟΚ - Ιωνικός 6-0: Πάρτι και ρεκόρ

Καμία διάθεση να παίξει δεν είχε ο ΠΑΟΚ, που συνέτριψε 5-0 τον Ιωνικό στην Τούμπα, επιστρέφοντας στις επιτυχίες, μια στροφή πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Έγραψε ιστορία ο Στέφανος Τζίμας καθώς μόλις στη δεύτερη του συμμετοχή, σκόραρε και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ, ξεπερνώντας τον θρυλικό Γιώργο Κούδα. Ρομαό (2' αυτ.), Κωσταντέλιας (24'), Τόμας (28'), Ζίφκοβιτς (30'), Κεντζιόρα (54') τα υπόλοιπα γκολ για τους Θεσσαλονικείς. Δοκάρι είχε ο Τάισον στο 67'.

Ο αγώνας

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν ονειρικό ξεκίνημα και έδειξαν με το... καλημέρα πως δεν είχαν διάθεση για παιχνίδι. Μόλις στο 2' ο Νάρεϊ έκανε το γύρισμα και ο Ρομαό άθελα του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του.

Οι Νικαιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν με τον Σεμπά να έχει δύο καλές στιγμές αλλά ο ΠΑΟΚ τους πλήγωσε κάθε φορά που ανοίχτηκαν. Συγκεκριμένα, στο 24' ο Νάρεϊ πήρε εξαιρετική κάθετη από τον Ντάντας, έδωσε έτοιμο γκολ στον Κωσταντέλια και εκείνος πλάσαρε τον Χουτετσιώτη κάνοντας 2-0.

Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν και 3ο γκολ. Ο εκ των κορυφαίων, Κάλεντ Νάρεϊ, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο και Τόμας με πλασέ στην κίνηση έκανε το 3-0.

Το πιο ωραίο γκολ όμως ήρθε από τον Ζίφκοβιτς, στο 30'. Ο ΠΑΟΚ βρήκε ξανά ανοιχτό γήπεδο και ο Σέρβος με ένα αριστουργηματικό πλασέ έξω από την περιοχή, έσκαψε τον κίπερ του Ιωνικού και διαμόρφωσε το 4-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Η έναρξη του β' μέρους έμοιαζε με εκείνη του α'. Ο Ιωνικός έμεινε με δέκα στο 49' λόγω της δεύτερης κίτρινης κάρτας του Μασάς και στο 54' ο ΠΑΟΚ βρήκε και 5ο γκολ. Ο Νάρεϊ εκτέλεσε το φάουλ, βρήκε τον Κεντζιόρα (τρίτη ασίστ στο ματς) και ο Κεντζιόρα με προβολή έδωσε διαστάσεις θριάμβου.

Οι γηπεδούχοι έριξαν στροφές με τον Λουτσέσκου να προχωρά σε αλλαγές, ωστόσο ο Τάισον στο 67' είχε οριζόντιο δοκάρι σε σουτ έξω από την περιοχή, χάνοντας την ευκαιρία να βάλει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Τούμπα

ΠΑΟΚ - ΙΩΝΙΚΟΣ 6-0

Σκόρερ: 2' Ρομαό αυτ., 24' Κωσταντέλιας, 28' Τόμας, 30' Ζίφκοβιτς, 54' Κεντζιόρα, 90' Τζίμας.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/σου)

Κίτρινες: Κάνιας
Κόκκινη: Μασάς

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Ρ. Σοάρες, Νάσμπεργκ, Ίγκνασον, Κετζιόρα – Ντάντας, Αογκούστο (58' Ελ Καντουρί) – Ζίφκοβιτς (77' Ρικάρντο), Νάρεϊ (57' Τάισον), Κωσταντέλιας (70' Μπίσεσβαρ) – Τόμας (70' Τζίμας).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Γρηγορίου): Χουτετσιώτης – Αντούνες (46' Τσίμπσα), Τσιγκρίνσκι, Σόουζα – Ρομαό, Κάνιας, Μασάς, Λοβέρα (77' Πογοσιάν), Ρουμπουλάκου – Σεμπά (77' Τσιριγώτης), Μάντζης (85' Μάνος).