Ραζβάν, σε βαρέθηκε ακόμα και η... κασέτα!

Επανάληψη, μήτηρ πάσης μαθήσεως αλλά στην περίπτωση του Ρουμάνου τεχνικού το μάθημα εμπεδώθηκε, κούρασε και πλέον ελλοχεύει κινδύνους. 

Ραζβάν, σε βαρέθηκε ακόμα και η... κασέτα!

«Νέες» τοποθετήσεις για νιοστή φορά την τρέχουσα σεζόν έκανε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, για τον... κατατρεγμένο και αδικημένο «δικέφαλο του Βορρά».

Τι είπε ο Ρουμάνος προπονητής; Μα φυσικά.... έπαιξε την κασέτα: «Η πραγματικότητα είναι μία: Στην καριέρα σου μπορεί να έχεις 5-10 φορές την ευκαιρία να παίξεις ένα τέτοιο ματς. Το κερδίσαμε. Είμαστε οι πρωταθλητές. Υπήρχαν κόλπα να μην μας επιτρέψουν για την επιτυχία μας. Μας το έκλεψαν το πρωτάθλημα και αυτό δεν σβήνει. Θα το θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή, θα το θυμούνται και οι αντίπαλοι που ξέρουν ότι δεν κέρδισαν μέσα στο γήπεδο. Δέχομαι μηνύματα να σταματήσω να μιλάω γύρω από αυτό, όμως η αλήθεια είναι ότι εμείς κερδίσαμε το πρωτάθλημα, αυτοί το έκλεψαν το πρωτάθλημα».

Αν σας φαίνονται υπερβολικά... οικείες οι δηλώσεις του, αυτό οφείλεται στις επανειλημμένες -μέχρι υπερκορεσμού- τοποθετήσεις του για... το δικαιωματικό πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ που οι ομάδες της Αθήνας έκλεψαν με «κόλπα».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, πάντως, ποτέ δεν έχει διευκρινίσει ποια είναι αυτά τα «κόλπα» που μετέρχονται οι αθηναϊκές ομάδες και... κλέβουν τον ιδρώτα των παικτών του: Μήπως είναι το ρολό με το οποίο σημάδεψε τον τότε προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, οπαδός του ΠΑΟΚ; Ή μήπως ήταν η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με όπλο;

Ο Λουτσέσκου «ξεχνάει» ότι οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου και η επιβολή των αντίστοιχων ποινών σε περίπτωση παραβίασής τους δεν αφορούν μονάχα αγωνιστικά ζητήματα. Ακόμα και αν η ομάδα Α κερδίζει 10-0 την ομάδα Β, και παρ' όλα αυτά, ο αγώνας διακοπεί με ξεκάθαρη υπαιτιότητα της πρώτης, υπάρχει κανονισμός που προβλέπει την τιμωρία της και την εικονική νίκη της δεύτερης!

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί ο καθένας να μοντάρει τους κανονισμούς που τον συμφέρουν σε μία δική του ποδοσφαιρική πραγματικότητα! Από τη στιγμή που παίζεις ένα παιχνίδι, όποιο και αν είναι αυτό, συναινείς στην επιβολή ΟΛΩΝ των κανόνων του και όχι των μισών ή όποιων συμφέρουν την ρητορεία σου. Διαφορετικά δίνεις την εντύπωση κακομαθημένου παιδιού που δεν έχει μάθει να χάνει.

Δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται αυτό ο Ρουμάνος τεχνικός, ο οποίος έχει κουράσει... ακόμα και την κασέτα από την πολλή επανάληψη! Πέρα από αυτό όμως, είναι τρομερά ανεύθυνο εκ μέρους του, ακόμα και επικίνδυνο, να δυναμιτίζει το κλίμα με τέτοιες δηλώσεις λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ειδικά αν αναλογιστεί την κατάληξη των περσινών μεταξύ τους αναμετρήσεων...