Ολυμπιακός: Παρέσυρε, να μην «παρασυρθεί»

Η αξιοποίηση της ευρύτατης νίκης επί του Λεβαδειακού είναι το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό. Ο Μίτσελ τα είπε όλα σε μία φράση. 

Ολυμπιακός: Παρέσυρε, να μην «παρασυρθεί»

Ο κόσμος του Ολυμπιακού πέρασε τα μηνύματά του στο Φάληρο (και ήταν ηχηρά και κατανοητά) για όσα μας συντρίβουν τις τελευταίες ημέρες. Και εν συνεχεία απόλαυσε την ομάδα του που έκανε ό,τι ακριβώς έπρεπε να κάνει απέναντι στον Λεβαδειακό. Και φυσικά έπρεπε να είχε κάνει και σε άλλα παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Να μπαίνει δηλαδή από το πρώτο λεπτό σα να παίζει σε τελικό, να το ξανακάνει και στο δεύτερο ημίχρονο και να τελειώνει τους αγώνες της με τρόπο που να μη... θέλεις να τελειώνουν. Όπως συνέβη μετά τα γκολ του Κανός.

Βαθμολογικά η νίκη παρά το εύρος της δεν άλλαξε κάτι, αφού ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έκαναν το ίδιο στα δικά τους παιχνίδια. Με την πίεση σε ό,τι έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη αγωνιστική να μεταφέρεται στον Παναθηναϊκό για το δικό του παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό (6/3). Ίσως και καλύτερα που δεν ήταν μόνον ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε με πολύ μεγάλη άνεση. Διότι ο όποιος κίνδυνος υπήρχε (αν υπήρχε) να παρασυρθεί από αυτό το 6-0 (που είχε και άλλες ευκαιρίες, ακυρωθέν γκολ και γενικά χορταστικό ποδόσφαιρο), εξαλείφθηκε αμέσως.

Ο Μίτσελ είπε πολλά μετά το ματς. Για την ενέργεια των παικτών, για τον ευχάριστο πονοκέφαλο που θα έχει στα επόμενα ματς, για διάφορα άλλα. Από την αρχή, όμως, αυτό που είπε είχε και την μεγαλύτερη σημασία. Ότι η ομάδα του είναι ήδη σε φάση play off. Έχει ήδη «αρχίσει» να παίζει όπως θέλει να παίξει στα ντέρμπι που ακολουθούν. Ναι, οι νίκες στα άλλα ματς δίνουν βαθμούς και ανεβάζουν ψυχολογίες, ειδικά όταν έχουν έξι γκολ ενεργητικό. Όμως όλα θα κριθούν στα ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός (και με το 0-0 με τον Παναθηναϊκό και με το 6-0 με τον Λεβαδειακό) δείχνει ότι είναι έτοιμος για τα ντέρμπι. Έτσι μοιάζει. Αυτό που ακολουθεί είναι το κρισιμότερο. Κι εκεί, το αποτέλεσμα κυρίως αλλά και η απόδοση, θα δείξουν ακόμη περισσότερα. Προς το παρόν έχει κάθε δικαίωμα η ομάδα να σκεφτεί και να απολαύσει το καλό ποδόσφαιρο του προ ολίγων ωρών αγώνα της. Όσο περνούν οι ώρες, όμως, δεν μπορεί να σκέφτεται τίποτε άλλο παρά μόνο ότι τα ντέρμπι έρχονται. Και απαιτούν νίκες. Με σοβαρότητα, διάθεση και αποτελεσματικότητα σαν κι αυτή με τον Λεβαδειακό, όπως φυσικά και με τις επιστροφές βασικών στελεχών, αυτές οι νίκες θα έρθουν. Αν είναι και μαζεμένες (όπως ήταν μαζεμένες έως τώρα οι... ισοπαλίες σε αυτά τα ντέρμπι), τότε πολύ πιθανό να έρθει και ο στόχος.