Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 6-0: Τον διέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες!

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη, πέρασε ένα πολύ ευχάριστο και εύκολο απόγευμα απέναντι στον Λεβαδειακό και φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στο εντυπωσιακό 6-0 μία εβδομάδα πριν από το ματς με την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια. 

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 6-0: Τον διέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες!

Ο Ολυμπιακός ήταν... πραγματικός Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη, διέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες του Λεβαδειακού (6-0) και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο μεγάλο ματς της 12ης Μαρτίου κόντρα στην ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια. Οι Βοιωτοί από την πλευρά τους έγιναν έρμαιο στις ορέξεις των πρωταθλητών, έχοντας σε καλή μέρα τον τερματοφύλακά τους Νταβίντ Γκροφ που κράτησε το σκορ σε αυτά τα επίπεδα και δεν ξέφυγε σε... αστρονομικά επίπεδα!

ΔΙΧΩΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Ο Μίτσελ προτίμησε τον Ανδρούτσο αντί του Βρουσάι στο δεξί άκρο της άμυνας λόγω της τιμωρίας του Ροντινέι και στις υπόλοιπες θέσεις οι επιλογές του ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενες. Με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Ντόι και Μπα στο κέντρο της άμυνας, τον Ραμόν στα αριστερά, τους Σαμασέκου και Χουάνγκ στα χαφ, τους Μασούρα και Μπιέλ στα δύο φτερά της επίθεσης και τον Φορτούνη πίσω από τον Μπακαμπού. Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Πετράκης δεν κατέβασε… πούλμαν στο Καραϊσκάκη και πόνταρε πολλά στην ταχύτητα του Γιάννη Γιαννιώτα που έβγαινε από τα δεξιά.

ΣΚΟΡΑΡΕ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΥΚΟΛΑ

Ο Ολυμπιακός επιθυμούσε να ξεμπερδέψει γρήγορα με το τρίποντο. Ο Μπιέλ στην πρώτη φάση του αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τους Πειραιώτες μόλις στο 3’ και να απλοποιήσει την κατάσταση απέναντι σε έναν Λεβαδειακό που έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει και να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωταθλητών. Ο Φορτούνης ήταν ο παίκτης που ανέλαβε να κουβαλήσει αρκετές φορές την μπάλα και να δημιουργήσει τις επικίνδυνες συνθήκες στην άμυνας των Βοιωτών. Ο Μασούρας που είχε περισσότερο εκτελεστικό ρόλο, αφού τρύπωνε κάμποσες φορές στην περιοχή του Γκρουφ, είδε τον Ούγγρο γκολκίπερ να του βάζει αρκετά… στοπ και να κρατάει το 1-0, το οποίο έδινε τη δυνατότητα στον (ακίνδυνο) Λεβαδειακό να είναι μέσα στο παιχνίδι. Ναι μεν οι Βοιωτοί μετά το 20’ επιχείρησαν να απειλήσουν, δημιουργώντας δύο επικίνδυνες φάσεις με τους Συμελίδη (23’) και Γιαννιώτα (37’), αλλά ήταν ολοφάνερο ότι οι φιλοξενούμενοι δεν θα άντεχαν στην πίεση του Ολυμπιακού. Ένας Ολυμπιακός που κυνηγούσε λυσσασμένα το δεύτερο γκολ και το βρήκε από μία ωραία κομπίνα σε κόρνερ, όταν ο Φορτούνης σημάδεψε τον Χουάνγκ στο ύψος της περιοχής και ο Νοτιοκορεάτης με μονοκόμματο σουτ έγραψε το 2-0 στο 38’. Οι πρωταθλητές κάνοντας ένα «γεμάτο» ημιχρόνο και βγάζοντας μπόλικη διάθεση στο χορτάρι, πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με δύο γκολ διαφορά.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ «ΕΞΑΡΑ»

Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός μπήκε πάλι καλά, κατάφερε να σκοράρει ξανά στα πρώτα λεπτά με τον Μπιέλ (49’), έπειτα από την πίεση που άσκησε ο Μασούρας στον Τσάπρα και την ασίστ του Φορτούνη και απλοποίησε ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Στο 58’ ήταν η σειρά του Μπακαμπού να σκοράρει με εκτέλεση πέναλτι που το κέρδισε ο Μπιέλ – μέσω VAR- σε χέρι του Τσάπρα και ο Μίτσελ είχε την ευκαιρία να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές, προφυλάσσοντας κυρίως τους Χουάνγκ και Μπακαμπού που ήταν στο όριο καρτών. Ο Ισπανός τεχνικός έριξε μεταξύ άλλων στη μάχη τους Κασάμι, Μπουτούτσι, Κανός, Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά για να αποκτήσουν κι εκείνοι ρυθμό ενόψει ΑΕΚ, καθώς έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, θα χρειαστούν άπαντες. Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, απείλησε κυρίως με τον Ελ Αραμπί και τελικά, ο Κανός ήταν εκείνος που έγραψε τον επίλογο ενός πολύ όμορφου απογεύματος για τους πρωταθλητές. Ο Ισπανός μετά από ωραία συνεργασία του Βαλμπουενά, έγραψε το 5-0 στο 86' και δύο λεπτά αργότερα πάλι ο Κανός με νέο σουτ έπειτα από γύρισμα του Ανδρούτσου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για έκτη φορά για λογαριασμό των Πειραιωτών. Στην αντίπερα όχθη, ο Σαχπεκίδης έφτασε κοντά στο γκολ της τιμής στο 84’, με τον Μπα όμως να βάζει σωτήρια το πόδι του και να απομακρύνει την μπάλα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 6-0

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Περράκης (Αθηνών)

Σκόρερ: 3’ 49’, Μπιέλ, 38’ Χουάνγκ, 58’ πέν. Μπακαμπού, 86', 88' Κανός

Κίτρινες: 28’ Μασούρας, 48’ Ανδρούτσος - 65' Χαμόντ, 84' Παζ

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Ντόι, Μπα, Ραμόν, Σαμασέκου, Χουάνγκ (59’ Κασάμι), Φορτούνης (73’ Βαλμπουενά), Μασούρας (73’ Μπουτούτσι), Μπιέλ (59’ Κανός), Μπακαμπού (59’ Ελ Αραμπί)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Γκροφ, Παζ, Χάμοντ (70’ Σαχπεκίδης), Μεχία (58’ Μπελμόντ), Βήχος, Δούμτσιος, Ντεντάκης, Συμελίδης (58’ Σαβιέρ), Τσάπρας, Γιαννιώτας (82’ Τορό), Βρακάς (70’ Νίκας).