Ολυμπιακός: Ο κορυφαίος και ξεκούραστος Εμβιλά

Ο Γιαν Εμβιλά έκανε μεγάλο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ έχοντας πάρει ανάσες στο προηγούμενο ματς. Η σημαντικότερη συμβολή του. 

Ολυμπιακός: Ο κορυφαίος και ξεκούραστος Εμβιλά

Ακόμη ένα σπουδαίο παιχνίδι στην θητεία του στον Ολυμπιακό έκανε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Γιαν Εμβιλά. Ο Γάλλος μέσος ήταν εξαιρετικός από την αρχή, αλλά όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοσή του.

Κι αυτό είχε την εξήγησή του από το γεγονός της σημασίας του αγώνα φυσικά, αλλά και από την ξεκούραση του παίκτη που δεν είχε αγωνιστεί στην προηγούμενη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην Λαμία λόγω καρτών.

Ο Εμβιλά έδωσε ό,τι μπορούσε για να φτάσει η ομάδα του στην επιτυχία, με τον γνωστό δυναμισμό του και τις πολλές κερδισμένες μονομαχίες και με τις κάθετες πάσες που συχνά επιχειρεί για να φέρει την μπάλα στους μεσοεπιθετικούς ώστε να αρχίζουν οι προσπάθειες δημιουργίας από τον άξονα.

Η πιο ουσιαστική παρέμβασή του στο παιχνίδι είναι ότι κατάφερε με τη βοήθεια και του Χουάνγκ να απενεργοποιήσει από το ματς έναν από τους πιο δημιουργικούς παίκτες του Παναθηναϊκού, τον Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος υπέφερε από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε στο χώρο δράσης του και ήταν ένας βασικός λόγος που ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει παρά ελάχιστα την άμυνα του Ολυμπιακού. Με τις δύο φάσεις επί της ουσίας σε όλο το ματς και με πραγματικά επικίνδυνη εκείνη με τον Σπόραρ.

Ο Εμβιλά είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στον φετινό Ολυμπιακό και από εκείνον περιμένουν ακόμη περισσότερα στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» ώστε να κάνουν αυτό που πρέπει μέχρι το τέλος της σεζόν.