Μαουρίτσιο: «Ο Παναθηναϊκός έχει έμπειρους παίχτες και μπορεί να πάρει αποτέλεσμα»

Για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό μίλησε ο άλλοτε μέσος των Πρασίνων, Μαουρίτσιο, υπογραμμίζοντας πως λάτρευε να αγωνίζεται στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Μαουρίτσιο: «Ο Παναθηναϊκός έχει έμπειρους παίχτες και μπορεί να πάρει αποτέλεσμα»

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι το σπουδαίο ντέρμπι για την 24η αγωνιστική της Super League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και ο πάλαι ποτέ μέσος των Πράσινων, Μαουρίτσιο έκανε δηλώσεις για την επικείμενη αναμέτρηση μιλώντας μεταξύ άλλων:

Για το πώς νιώθουν οι παίχτες λίγες ώρες πριν πάνε στο «Γ. Καραϊσκάκης» για έναν τόσο σπουδαίο αγώνα:

«Κάθε ντέρμπι είναι ιδιαίτερο, δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους αλλά θα σου πω πως ένιωθα εγώ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές πάντα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε όλα τα παιχνίδια, είτε παίζουμε με μεγάλες ομάδες είτε με πιο μικρές. Τα ντέρμπι είναι διαφορετικά.

Ήταν πολύ διαφορετικό όταν αντιμετώπισα τον Ολυμπιακό με τον ΠΑΟΚ από όταν τον αντιμετώπισα με τον Παναθηναϊκό, αλλά πραγματικά είναι πολύ όμορφο συναίσθημα. Η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι πολύ όμορφη. Προσωπικά, πριν από αυτά τα ματς προσπαθούσα να συγκεντρωθώ, να είμαι καλά ως προς τη φυσική μου κατάσταση. Βέβαια, λίγα λεπτά πριν από τη σέντρα είχα άγχος αλλά όταν ξεκινούσε ο αγώνας αυτό έφευγε και πλέον εστίαζα μόνο στο παιχνίδι και στην ατμόσφαιρα γύρω μου.

Πλέον, εκείνο που με ένοιαζε ήταν η ομάδα και το πώς θα νικούσαμε. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να παίζεις ντέρμπι, ειδικά στην Ελλάδα που οι οπαδοί δημιουργούν φοβερή ατμόσφαιρα και έχουν μια "τρέλα"».

Για το εάν η πίεση είναι μεγαλύτερη όταν έχεις χρόνια να κερδίσεις το πρωτάθλημα και αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό στην έδρα του:

«Παρακολουθώ τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό πρωτάθλημα. Όχι κάθε μέρα αλλά φυσικά γνωρίζω πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 1η θέση. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό, γιατί αυτό αρμόζει στο Σύλλογο και όλοι δουλεύουν σκληρά για να το πετύχουν αυτό.

Τώρα απλά είναι λίγο δύσκολο να το διαχειριστείς καθώς αν δεν έχεις εμπειρία, μπορεί να παρασυρθείς και να μην ελέγξεις τα συναισθήματά σου. Σίγουρα, ο Παναθηναϊκός έχει έμπειρους παίχτες και μπορεί να πάρει αποτέλεσμα χωρίς βέβαια αυτό να είναι απλό ή εύκολο. Το πιο σημαντικό για την ομάδα είναι να μην χάσει τη συγκέντρωσή της και να ξέρει ακριβώς αυτό που θέλει.

Πρέπει να πηγαίνεις παιχνίδι-παιχνίδι μιας και στα playoff συμμετέχουν οι πρώτοι έξι, άρα οι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Κάθε παιχνίδι είναι κλειστό αφού όλοι φοβούνται την ήττα».

Για το εάν υπάρχει διαφορά στο να αγωνίζεσαι στο «Γ. Καραϊσκάκης» και όχι στηΝ «Λεωφόρο»:

«Για να είμαι ειλικρινής, λάτρευα να παίζω στο «Καραϊσκάκης», όλα ήταν ωραία εκεί. Μου άρεσε που είχε πολύ κόσμο και αυτό μου έδινε τη δυνατότητα να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό.

Με ένοιαζε η νίκη στον αγώνα αλλά παράλληλα ένιωθα καλά που αγωνιζόμουν σε ένα γεμάτο γήπεδο. Για μένα αυτό είναι το καλύτερο, να αγωνίζομαι δηλαδή μπροστά σε τόσο κόσμο, μου δίνει κίνητρο. Βέβαια άλλοι νιώθουν άνετα ενώ άλλοι νιώθουν πίεση. Εξαρτάται πως το νιώθει κάθε παίχτης.

Εγώ το λάτρευα γιατί ενώ παίζαμε 11 εναντίον 11, έμοιαζε σαν να παίζουμε 11 εναντίον ενός ολόκληρου γηπέδου».