Μπουτσικάρης: «Ζητάμε να κριθούν οι βαθμοί στο γήπεδο»

Τι είπε ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Μπουτσικάρης στην εκδίκαση της υπόθεσης Ατρόμητος - ΑΕΚ στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Μπουτσικάρης: «Ζητάμε να κριθούν οι βαθμοί στο γήπεδο»

Παρέμβαση έκανε και ο Παναθηναϊκός στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση Ατρόμητος - ΑΕΚ, με τον Λεωνίδα Μπουτσικάρη να αναφέρει τα εξής:

*** «Το ένα ζήτημα είναι να ελεγχθεί η αντικανονικότητα του γηπέδου και η άλλη η υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας. Καθιστά την τωρινή διαδικασία άνευ αντικειμένου, τι ελέγχει το δικαστήριο. Αν η κρίση του διαιτητή είναι ανέλεγκτη, γιατί προβλέπει ο κανονισμός ενστάσεις;»

*** «Καλείστε να αξιολογήσετε μία μέτρηση, όμως κι αν ήταν έγκυρη. Εγώ θα δώσω δύο παραμέτρους, ο διαιτητής δεν απάντησε στην ένσταση των ανθρώπων του Ατρομήτου για την μέτρηση. Είδαμε φωτογραφίες με μέτρηση με λυγισμένο μέτρο, όλα αυτά δείχνουν πως υπήρχε μία ακυρότητα, όχι μόνο κανονιστική, αλλά και πραγματική. Ελέγχθηκαν τέσσερα σημεία, δύο κανονικά, δύο με απόκλιση. Αποκλείουμε με αυτές τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν να υπήρχε ανωμαλία του εδάφους. Μιλάμε για γρασίδι εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες».

*** «Κινούμαστε εντός των ορίων του τεχνικού σφάλματος για 1-1,5 εκατοστά. Δεχόμαστε ότι δεν υπάρχει δόλος, σκοπιμότητα του Ατρομήτου δεν μπορεί σοβαρά να συζητηθεί. Όσον αφορά στην αμέλεια, να επισημάνουμε ότι η ένσταση της ΑΕΚ δεν μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο και της πρώτης δικής. Είναι το βασικότερο ότι δεν αναφέρθηκε στο κατηγορητήριο, περί χανδάκων και επικινδυνότητας». *** «Δεν αποτέλεσαν αντικείμενο της δίκης, περιέλαβε το κατηγορητήριο μόνο το ζήτημα των τερμάτων. Θα πρέπει να υπάρχει ακλόνητη δικαστική πεποίθηση. Βρισκόμαστε ενώπιον οργάνου αθλητικής δικαιοσύνης, το πρωτεύον ζήτημα είναι η δικαιοσύνη. Να αντιληφθείται επίσης τι θα συμβεί σε απόφαση για 2 εκατοστά. Τι θα συμβεί σε ένα κατάμεστο γήπεδο για λίγα εκατοστά».

*** «Μπορούμε να αποκλείσουμε περιπτώσεις προβοκάτσιας ή ανθρώπινο σφάλμα. Ένας υπάλληλος π.χ. να κάνει την γραμμή 2-3 πόντους πιο μέσα και να κρίνονται πρωταθλήματα. Η υπόθεση αυτή εδράζεται στον ΚΑΠ που παραπέμπει στο Laws of the Game. Αν πρέπει να συμπυκνώσει σε μία φράση “τι θα μπορούσε το ποδόσφαιρο να περιμένει”. Ζητάμε να κριθούν οι βαθμοί στο γήπεδο».