Ολυμπιακός: Ο Εμβιλά των ντέρμπι και της τελευταίας νίκης

Ο Γιαν Εμβιλά είναι ο παίκτης που έχει πετύχει το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού στην τελευταία του νίκη σε ντέρμπι.

Ολυμπιακός: Ο Εμβιλά των ντέρμπι και της τελευταίας νίκης

Ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια είναι ο Γιαν Εμβιλά. Η εμπειρία του σε συνδυασμό με τη δεδομένα αστείρευτη ποιότητα τον καθιστούν έναν παίκτη που είναι απαραίτητος για την ομάδα του Πειραιά και ο οποίος ασκεί μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι των πρωταθλητών.

Ο Γάλλος χαφ και το Σάββατο θα έχει πολύ σημαντικό ρόλο και αρκετή δουλειά στο μεγάλο ντέρμπι με τον "αιώνιο" αντίπαλο, στο ματς που θα κρίνει πολλά για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Πρόκειται, άλλωστε για μία μεγάλη προσωπικότητα που σε ματς όπως αυτό του Σαββάτου είναι απαραίτητος. Ο Εμβιλά, άλλωστε είναι ο τελευταίος σκόρερ του Ολυμπιακού σε ντέρμπι που νίκησε η ομάδα του Πειραιά. Συγκεκριμένα ο 32χρονος χαφ ήταν αυτός που είχε σκοράρει στο περσινό 1-0 επί της ΑΕΚ στο φαληρικό γήπεδο. Εκείνο το ματς είχε διεξαχθεί στις 13 Φεβρουαρίου με τον έμπειρο μέσο να σκοράρει μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο Εμβιλά έχει και μία ασίστ σε ντέρμπι πάλι κόντρα στην ΑΕΚ, στις 16 Δεκεμβρίου 2020 όταν τότε η ομάδα του είχε νικήσει με σκορ 3-0 τους «κιτρινόμαυρους». Τον Γάλλο χαφ θεωρεί κομβικό ο Μίτσελ για τον αγώνα του Σαββάτου. Ήδη φέτος έχει φτάσει τις 34 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα. Το γεγονός ότι δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στον αγώνα με τη Λαμία δεν ήταν τυχαίο, αφού ο Μίτσελ ήθελε και αυτό το σημαντικό όπλο να το προφυλάξει.