Μετά από 11 χρόνια «αιώνιο» ντέρμπι στο Φάληρο με προπορευόμενο τον Παναθηναϊκό (vid)

Η αντίστροφη μέτρηση για το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, έχει ξεκινήσει.

Μετά από 11 χρόνια «αιώνιο» ντέρμπι στο Φάληρο με προπορευόμενο τον Παναθηναϊκό (vid)

Τις δύο ομάδες χωρίζουν μόλις 5 βαθμοί, καθώς το αήττητο σερί του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με τα ανεπιτυχή αποτελέσματα του Παναθηναϊκού στον Β' γύρο (5 νίκες στα τελευταία 10 ματς), έκλεισε την ψαλίδα της διαφοράς που είχε φτάσει ακόμα και στους 12 βαθμούς και το βράδυ του Σαββάτου σε περίπτωση νίκης των ερυθρόλευκων θα φτάσει τους 2!

Οι δύο ομάδες θα στηθούν στη σέντρα του «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Παναθηναϊκό να προπορεύεται στη βαθμολογία για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια (και τρεις μήνες)!

Βέβαια την τελευταία φορά -19η Νοεμβρίου του 2011- το ντέρμπι είχε γίνει νωρίς, την 10η αγωνιστική, εν αντιθέσει με το φετινό που είναι τρεις στροφές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου.

Εκείνο το ντέρμπι είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Ο Ζέκα είχε ανοίξει το σκορ στο 17ο λεπτό για την ομάδα του Ζεσουάλφο Φερέιρα και στο 48' ο Τζιμπούρ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος, Χρήστος Σωτηρόπουλος

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ (85' Αμπντούν), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ (46' Γέστε), Τοροσίδης, Μακούν (75' Πάντελιτς)

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα, Μαρίνος (85' Καραγκούνης, 90'+3 Βιτόλο), Σιμάο, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Κλέιτον (64' Βύντρα)

Σκόρερ: 48' Τζιμπούρ / 17' Ζέκα

Κίτρινες: Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ, Παπαδόπουλος / Καπίνο, Λέτο, Μαρίνος, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης