Ολυμπιακός: Ο Μπα, ο Ραμόν και ο… Παναθηναϊκός

Το παιχνίδι με την Λαμία δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης και πλέον ο Μίτσελ έχει να λύσει ένα σωρό «γρίφους» και να πάρει την καλύτερη απόφαση στο κέντρο της άμυνας και στο αριστερό άκρο των μετόπισθεν.

Ολυμπιακός: Ο Μπα, ο Ραμόν και ο… Παναθηναϊκός

Δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με όλα όσα έγιναν στην Λαμία. Ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που βρήκε το γκολ με τον Σαμασέκου λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και πέρασε αναίμακτα το νωθρό ξεκίνημά του, τα έκανε όλα πιο εύκολα στο δεύτερο 45λεπτο. Χάρη στην ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών του και τα σημάδια κόπωσης που παρουσίασε η Λαμία, η οποία δεν μπορούσε να ακολουθήσει στο ρυθμό των «ερυθρόλευκων», οι πρωταθλητές Ελλάδας πέρασαν ένα σχετικά εύκολο απόγευμα.

Πλέον, εκείνο που απομένει να δούμε είναι αν θα γίνουν πράξη όλα όσα είπε ο Μίτσελ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αν πράγματι, ο Ολυμπιακός θα αποδείξει στο χορτάρι ότι όλα εξαρτώνται αποκλειστικά από τον ίδιο.

Έως το ματς του Σαββάτου (25/2) ο Μίτσελ καλείται να πάρει και κάποιες αποφάσεις σχετικά με τα πρόσωπα της ενδεκάδας. Τα κουκιά εν πολλοίς είναι μετρημένα. Απλώς, θα πρέπει να ζυγίσει ορισμένα πράγματα σε ό,τι έχει να κάνει με το κέντρο της άμυνας και με το αριστερό άκρο των μετόπισθεν.

Ο Ουσεϊνού Μπα έδειξε με την Λαμία ότι επέστρεψε καλά. Ο Ραμόν έχει αρχίσει να αποκτάει αγωνιστικό ρυθμό. Υπάρχουν όμως δύο ερωτηματικά. Κατά πόσο θα μπορούσαν να ανταποκριθούν απέναντι σε παίκτες που έχουν καλό ρυθμό (ο Ραμόν απέναντι στον Παλάσιος και ο Μπα με τον Ιωαννίδη ή τον Σπόραρ). Βέβαια, πολλές επιλογές δεν υπάρχουν από πλευράς Μίτσελ.

Ο Ισπανός τεχνικός ελπίζει ότι ο Παπασταθόπουλος θα ξεπεράσει το σφίξιμο στον οπίσθιο (σ.σ. το πιο πιθανό σενάριο) και έχει ως εναλλακτική επιλογή τον Ντόι, ο οποίος στο ματς της Λεωφόρου ήταν εξαιρετικός, αλλά κόντρα στην ΑΕΚ αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα.

Στο δε αριστερό άκρο της άμυνας υπάρχει ο Ρέαμπτσιουκ που είναι «μπαρουτοκαπνισμένος» πλέον στα ντέρμπι, όμως, εξακολουθεί να μην είναι στα καλά του.

Οι υπόλοιπες εννιά θέσεις είναι λίγο – πολύ ξεκάθαρες: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Σωκράτης (αν είναι καλά), Εμβιλά, Χουάνγκ, Χάμες, Κανός, Μπιέλ και Μπακαμπού.