Λαμία-Ολυμπιακός 0-3: Αεράτος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (highlights)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας με σκορ 3-0 της αξιόμαχης Λαμίας με γκολ των Σαμασέκου (44’), Μπακαμπού (60’) και Μπιέλ (86’). Τρία δοκάρια οι Πειραιώτες, ένα οι γηπεδούχοι.

Λαμία-Ολυμπιακός 0-3: Αεράτος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (highlights)

Μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τη Λαμία επικρατώντας με σκορ 3-0 της ομάδας της Φθιώτιδας. Σαμασέκου (44’), Μπακαμπού (60’) και Μπιέλ (86') ήταν οι σκόρερ των Πειραιωτών σε ένα ματς που είχε τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού και η Λαμία είχε μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς για να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου ήταν αυτή που μπήκε καλά στο ματς και στο 6’ είχε δοκάρι με τον Τζανδάρη. Τρία δοκάρια είχε και ο Ολυμπιακός με Χουάνγκ (35’), Κανός (43’) και Μπακαμπού (79’). Οι Πειραιώτες κέρδισαν τη Λαμία και ηρεμία μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ενδεκάδα με αλλαγές

Είχε αλλαγές η ενδεκάδα που επέλεξε ο Μίτσελ για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λαμία. Ο Ραμόν έπαιξε στο αριστερό άκρο της άμυνας με τον Ροντινέι δεξιά και τους Σωκράτη, Μπα να είναι οι δύο στόπερ. Σαμασέκου και Χουάνγκ ήταν οι δύο χαφ με τους Κανός, Γκάρι να ξεκινούν στα άκρα και τον Φορτούνη να κινείται πίσω από τον Μπακαμπού. Ο Λεωνίδας Βόκολος έκανε το ντεμπούτο στον πάγκο της Λαμίας και στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Αμπάντα, Στάνκο, Τζανδάρης. Τσιλούλης, Μαρίνεθ και Ρόμανιτς αγωνίστηκαν στην επίθεση.

Κακό ξεκίνημα ο Ολυμπιακός, δοκάρι η Λαμία

Ο Ολυμπιακός γι’ ακόμα μία φορά δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και η Λαμία προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί αυτό. Στο 4’ είχε δοκάρι σε σουτ του Τζανδάρη, ενώ στο 6’ ο Ρόμανιτς αστόχησε σε κεφαλιά που έκανε από ευνοϊκή θέση. Σε εκείνο το λεπτό έγινε και αναγκαστική αλλαγή με τον Γκάρι να έχει ενοχλήσεις και να παραχωρεί τη θέση του στον Μπιέλ. Οι γηπεδούχου προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το νωθρό ξεκίνημα των Πειραιωτών, αλλά δεν τα κατάφεραν. Σιγά-σιγά οι πρωταθλητές άρχισαν να παίρνουν τον έλεγχο του αγώνα και να βρίσκουν τα πατήματα τους.

Δοκάρια ο Ολυμπιακός και γκολ

Ο Χουάνγκ ανέβασε λίγο την απόδοση του, ενώ ο Φορτούνης ήταν αυτός που έκανε αρκετές επαφές με τη μπάλα. Ο Μπιέλ από τη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο έδωσε μία επιθετική πνοή στην ομάδα του, ενώ η Λαμία ήταν καλά οργανωμένη στην άμυνα της και την ίδια ώρα ήταν αρκετά επικίνδυνη στην επίθεση. Στο 22’ ο Ολυμπιακός έχασε την απίθανη ευκαιρία με Φορτούνη και Μπακαμπού και τον Κορνέζο να κρατάει το μηδέν στα σουτ των δύο παικτών του Ολυμπιακού. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός δεν φάνηκε ξανά επιθετικά και εμφανίστηκε στο 35’ με το σουτ του Χουάνγκ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 37’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία σε κεφαλιά του Μπακαμπού και στο 43’ είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Κανός. Τελικά οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ, αφού στο 44’ ο Σαμασέκου έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και έκανε το 0-1.

Το «καθάρισε» ο Μπακαμπού

Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν πιο απλά για τον Ολυμπιακό, αφού είχε το 1-0 από το πρώτο ημίχρονο και του είχε φύγει το άγχος να σκοράρει. Η ομάδα του Πειραιά μπήκε στο γήπεδο και πατούσε πολύ καλύτερα, είχε πάρει τον έλεγχο του ρυθμού και έβγαζε μεγαλύτερη σοβαρότητα σε σχέση με το ξεκίνημα του ματς. Οι Πειραιώτες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη περιοχή στο 58’ με τον Μπακαμπού να φεύγει στην κόντρα, αλλά ο Κορνέζος πρόλαβε και τον έκοψε λίγο πριν εκτελέσει τον Γκαραβέλη.

Ο Ολυμπιακός έψαχνε το δεύτερο γκολ με το οποίο θα τελείωνε οριστικά του παιχνίδι. Τελικά το βρήκε στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Κανός πέρασε μία εξαιρετική πάσα στον Μπακαμπού, ο οποίος έφυγε στην κόντρα και αυτή τη φορά πλάσαρε τον Γκαραβέλη για να κάνει το 0-2 και ουσιαστικά να τελειώσει το παιχνίδι. Στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης ο Βόκολος έριξε στο γήπεδο όσους επιθετικούς είχε στη διάθεση του. Τα έπαιξε όλα για όλα κυνηγώντας ένα θαύμα, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε και τρίτο δοκάρι στο 78’ με τον Μπακαμπού. Στο 86ο λεπτό οι πρωταθλητές βρήκαν και τρίτο γκολ με τον Ελ Αραμπί να περνάει μία εξαιρετική κάθετη στον Μπιέλ, ο οποίος πλάσαρε σωστά και έκανε το 0-3. Έτσι μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν τη Λαμία και ετοιμάζονται για το μεγάλο ματς με τους «πράσινους».

Μικρογραφία

Λαμία-Ολυμπιακός 0-3

Γήπεδο: Αθανάσιος Διάκος

Διαιτητής: Κατοίκος (Αθηνών)

Σκόρερ: 44’ Σαμασέκου, 60’ Μπακαμπού, 86’ Μπιέλ

Κίτρινες: 43’ Μαρτίνεθ, 51’ Μπιέλ, 69’ Ντε Βινσέντι, 77’ Μπακαμπού, 90+2 Ροντινέι

Συνθέσεις

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης - Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος – Αμπάντα, Στάνκο (63’ Σλίφκας), Τζανδάρης (80’ Μανούσος) – Τσιλούλης (74’ Καραμάνος), Μαρτίνεθ (63’ Ντε Βινσέντι), Ρόμανιτς (63’ Νούνιες)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης - Ροντινέι, Παπασταθόπουλος (64’ Ντόι), Μπα, Ραμόν - Σαμασέκου, Χουάνγκ – Γκάρι (6’ Μπιέλ), Φορτούνης (64’ Βαλμπουενά), Κανός (80’ Μασούρας) – Μπακαμπού (80’ Ελ Αραμπί)