Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Θα ξε«Χ»αστεί γρήγορα...

Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ έμειναν δίκαια στην ισοπαλία (1-1) σε παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ριέρα με φάουλ, Εραμούσπε με πέναλτι οι σκόρερ. 

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Θα ξε«Χ»αστεί γρήγορα...

Τον χειρότερο εαυτό τους παρουσίασαν στην Τρίπολη Αστέρας και ΠΑΣ, αλληλοεξουδετερώθηκαν και έμειναν στο 1-1, κάτι που δεν τους πείραξε καθόλου βαθμολογικά. Ειδικά τον ΠΑΣ που πήρε κι άλλο βαθμό για να φύγει μακριά από τις επικίνδυνες θέσεις. Τα γκολ στο πρώτο μέρος, ευκαιρίες στο τέλος οι γηπεδούχοι. Πέμπτη σερί ισοπαλία για τον ΠΑΣ.

Με απουσίες και τους γνωστούς σχηματισμούς τους έκαναν τις επιλογές τους ο Άκης Μάντζιος (4-2-3-1) και ο Θανάσης Στάικος (4-3-3, με Τζίμα αντί του τραυματία Παμλίδη). Ο Αστέρας έκανε ιδανικό ξεκίνημα καθώς στην πρώτη του φάση (από φάουλ που κέρδισε ο Σίτο από τον Σόρια) βρήκε το γκολ μόλις στο 2' με εξαιρετική εκτέλεση του Αντριάν Ριέρα. Αυτή, όμως, ήταν η μοναδική τελική του προσπάθεια σε όλο το πρώτο μέρος!

Ο ΠΑΣ αν και έχασε από νωρίς με τραυματισμό τον Παντελάκη, ισορρόπησε, ανέβασε τις γραμμές του και χωρίς να κάνει την πολύ μεγάλη φάση έφτασε στην ισοφάριση στο 37'. Ο Καρμόνα έπεσε άγαρμπα στον Τζίμα και ο Ροντρίγκο Εραμούσπε συνέχισε να μην αστοχεί σε πέναλτι (ποτέ στην καριέρα του) κάνοντας το 1-1. Πέναλτι που έπρεπε να εκτελεστεί ξανά, καθώς είχε μπει παίκτης του ΠΑΣ στην περιοχή πριν από το σουτ του Αργεντινού.

Πολύ κακό το ματς στο δεύτερο μέρος παρά τις αλλαγές του Μάντζιου για τον Αστέρα και τη διάθεση του ΠΑΣ να συνεχίσει επιθετικά. Ελάχιστες φάσεις, καμία πραγματική ευκαιρία, ενώ μια σέντρα σουτ του Κρεσπί που πέρασε άουτ στο 70' ήταν ό,τι πιο ενδιαφέρον. Ο Αστέρας προς το τέλος έγινε πιο επιθετικός, στο 77' πάλι ο Κρεσπί από πλάγια σούταρε προς την εστία δίχως να τα καταφέρει. Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα στο 81', όταν ο Σίτο βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Στο 90' ο Τιλίκα πέρασε ωραία στον Ζουγλή, όμως ο νεαρός εξτρέμ νικήθηκε από τον Τσιντώτα.

Μικρογραφία

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης»

Σκόρερ: 2' Ριέρα 1-0, 37' Εραμούσπε (πεν) 1-1

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

Κίτρινες: 26' Τζίνο, 28' Ατιένθα, 74' Κωστέας, 90"+1' Τζίμας

Συνθέσεις

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Ατιένθα, Τασουλής, Ιγκλεσιας (46' Αλάγκμπε), Σανταφέ (46' Μουνάφο), Ριέρα (70' Τιλίκα), Σίτο (85' Ζουγλής), Κρεσπί, Μπαράλες (70' Κωστέας)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (64' Νίνης), Τζίμας, Μορέιρα (89' Φοφανά), Μπάλαν