Δεν ταίριαξε ο Μαρσέλο με Ολυμπιακό, αλλά…

Η θερμή υποδοχή και τα τρία όμορφα γκολ του Μαρσέλο θα μείνουν από την σύντομη (διδακτική) συνύπαρξη με τον Ολυμπιακό. Με άλλου τύπου κέρδη.

 

Δεν ταίριαξε ο Μαρσέλο με Ολυμπιακό, αλλά…

Ο Μαρσέλο θα θυμάται από τον Ολυμπιακό την τρομερή υποδοχή που έζησε μαζί με την οικογένειά του από χιλιάδες κόσμο που γέμισε το «Γ. Καραϊσκάκης». Σε μια εκδήλωση τιμής για την τεράστια καριέρα του και προσδοκιών για όμορφες στιγμές με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός δεν θα έχει να θυμάται πολλά από την παρουσία του Μαρσέλο παρά μόνο τα τρία πολύ όμορφα τέρματα που σημείωσε σε αυτή τη μισή σεζόν με την μικρή συνεισφορά. Σίγουρα όσοι είχαν δει τα τελευταία ματς του Μαρσέλο με την Ρεάλ δεν ήταν και πάρα πολύ αισιόδοξοι ότι θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, όμως για τον 34χρονο σούπερ σταρ ίσως το ελληνικό πρωτάθλημα θα ήταν ευκαιρία να ανακάμψει. Δεν ήταν. Ίσως ο παίκτης το υποτίμησε κάπως, ίσως πράγματι δεν ήταν πια εύκολο για τον ίδιο να μπει σε αγωνιστική σειρά μέσω των προπονήσεων ή της απουσίας τραυματισμών και συχνών μικροπροβλημάτων.

Κάθε φορά που δεν έπαιζε δεν ήταν χαρούμενος, μόνο που σε κάποιες περιπτώσεις (και ειδικά πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) το διαχειρίστηκε άκομψα. Κι ο Μίτσελ σίγουρα δεν είναι από τους προπονητές που επηρεάζονται από τέτοιες συμπεριφορές.

Ο Μαρσέλο είναι ένας από τους μεγαλύτερους άσους στην ιστορία που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα στη δύση της καριέρας του. Και το ότι έπαιξε για τον Ολυμπιακό ή συμμετείχε στο ρόστερ του Ολυμπιακού είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον ελληνικό σύλλογο, έστω κι αν αγωνιστικά δεν πήρε όσα περίμενε. Ή όσα ήλπιζε ότι θα μπορούσε να πάρει. Είναι από τις περιπτώσεις που κάποιος ξέρει πολύ καλά ότι θα έχει σίγουρα παράπλευρα οφέλη (η διαφήμιση για την ομάδα διεθνώς ήταν πάρα πολύ μεγάλη όλο αυτό το διάστημα) και επίσης γνωρίζει ότι μπορεί στο γήπεδο τα πράγματα να μην κυλήσουν ομαλά. Είναι ένα ρίσκο ιδιαίτερα δαπανηρό, αλλά με προοπτική και για άλλες τέτοιου είδους μελλοντικές συνεργασίες. Οι οποίες σίγουρα θα γίνουν, σίγουρα θα έχουν τα οφέλη σε πολλούς τομείς, αλλά και επίσης σίγουρα θα εμπεριέχουν αγωνιστικό ρίσκο.

Ο Μαρσέλο δεν ταίριαξε στον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν αφαιρεί τίποτα φυσικά από τη μεγάλη λάμψη του, όπως επίσης δεν αφαιρεί σε τίποτα τη δυνατότητα της συγκεκριμένης ομάδας να κάνει κι άλλες τέτοιες κινήσεις. Όπως έχει κάνει και όπως θα επαναλάβει.