Οι πέντε μήνες του Μαρσέλο στον Ολυμπιακό

Πώς η καριέρα του Μαρσέλο στον Ολυμπιακό φτάνει σε πρόωρο φινάλε. Οι πέντε μήνες στην Ελλάδα και η συνύπαρξη με έναν άλλο θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Μίτσελ.

Οι πέντε μήνες του Μαρσέλο στον Ολυμπιακό

Μετά από πέντε μήνες η θητεία του Μαρσέλο στον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται όπως όλα δείχνουν. Η 5η Σεπτεμβρίου 2022 έχει ήδη μείνει στην ιστορία, αφού δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν να μαζευτούν στο "Γ. Καραϊσκάκης" 25.000 οπαδοί για να υποδεχτούν έναν ποδοσφαιριστή.

Συνέβη αυτό με τον Μαρσέλο και η σχέση των δύο πλευρών ξεκίνησε με τον πλέον ιδανικό τρόπο. Ο κόσμος ονειρευόταν τον Βραζιλιάνο σταρ στην αριστερή πλευρά της ομάδας του και περίμενε να δει ωραία πράγματα. Τα είχε και ανάγκη εκείνη την εποχή ο κόσμος του Ολυμπιακού, αφού είχε προηγηθεί ένα εφιαλτικό καλοκαίρι με αποκλεισμό από τη Μακάμπι και προκρίσεις στα πέναλτι με Σλόβαν Μπρατισλάβας και Απόλλων Λεμεσού.

Η σχέση αυτή, όμως, δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμεναν και οι δύο πλευρές. Ο Μαρσέλο ήρθε στην Ελλάδα φανερά ανέτοιμος και για πρώτη φορά εμφανίστηκε στο γήπεδο στις 6 Οκτωβρίου, στο εντός έδρας ματς με την Καραμπάγκ. Από τότε φάνηκε πως ήταν αρκετά πίσω και είχε δρόμο μπροστά του για να φτάσει στα επίπεδα που ήθελε και ο Μίτσελ, αλλά και το κλαμπ.

Ο Μαρσέλο δεν είναι ένας απλός ποδοσφαιριστής, αλλά ένας σταρ. Δεν ήταν εύκολο να μπει σε καλούπι και στον Ρέντη το αντιλήφθηκαν άπαντες από την πρώτη στιγμή. Βέβαια και ο Μίτσελ δεν είναι κανένας τυχαίος. Θεωρείται και αυτός ένας θρύλος για τη Ρεάλ Μαδρίτης και απ' ότι φάνηκε δύο θρύλοι μαζί δεν μπόρεσαν να συνυπάρξουν. Και φυσικά όταν μία σχέση χαλάει ευθύνη δεν έχει μόνο ο ένας. Ο Βραζιλιάνος δεν δεχόταν να μένει εκτός αποστολής και φρόντιζε να απαντάει από τα social media, ενώ φαινόταν ξεκάθαρα ότι η ποδοσφαιρική του καριέρα είχε μπει σε μία άλλη φάση.

Ο Μίτσελ του είχε μιλήσει από την πρώτη στιγμή και του είχε ζητήσει να δουλέψει για να είναι σημαντικός και αγωνιστικά. Από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε ο Ισπανός κόουτς δεν είχε κανένα πρόβλημα να τον βάλει στην άκρη. Όλοι καταλάβαιναν και γνώριζαν ότι αυτή η σχέση δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Στη χειρότερη να τελείωνε το καλοκαίρι. Τελικά το τέλος έρχεται πρόωρα με τον Μαρσέλο αγωνιστικά να μην έχει προσφέρει τα αναμενόμενα και να λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό σαν να είναι ξένο σώμα.

Έδωσε βέβαια λίγη από τη λάμψη του και τη φήμη του. Έστρεψε στην Ελλάδα τα φώτα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αλλά μέχρι εκεί. Κανείς παίκτης, όμως, δεν μπορεί να μπαίνει πάνω από έναν σύλλογο όσα τρόπαια κι αν έχει. Στον Ολυμπιακό σεβάστηκαν τον Μαρσέλο και κάπου εδώ μπαίνει η τελεία.