Ολυμπιακός: Η μία νίκη σε 40 μέρες λόγω Τζολάκη και η Λαμία στο ντεμπούτο του Βόκολου

Η Λαμία έχει ένα σωρό προβλήματα, αλλά και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αλλάξει πρόσωπο εκτός έδρας για να φύγει με το διπλό από την Φθιώτιδα την Κυριακή (19/2, 16.00).

Ολυμπιακός: Η μία νίκη σε 40 μέρες λόγω Τζολάκη και η Λαμία στο ντεμπούτο του Βόκολου

Συμφωνούμε ότι η Λαμία περνάει τα ζόρια της... Αναγκάστηκε να αλλάξει προπονητή μεσοβδόμαδα για να γυρίσει το κλίμα. Έφυγε ο Σάββας Παντελίδης και ανέλαβε ο Λεωνίδας Βόκολος που θα κάνει ντεμπούτο την Κυριακή (19/2, 16.00) με τον Ολυμπιακό.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει πολλές μέρες για να φέρει τα «πάνω-κάτω» σε αγωνιστικό επίπεδο ενόψει Ολυμπιακού. Οπότε, το πιθανότερο είναι να επιδιώξει σε πρώτη φάση να μπλοκάρει τα επιθετικά ατού των Πειραιωτών, έτσι ώστε να μείνει ζωντανή στο παιχνίδι για... όσο πάει.

Όποιος πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός θα έχει εύκολη αποστολή την Κυριακή (19/2) στην Φθιώτιδα, τότε είναι βαθιά νυχτωμένος. Όχι τίποτε άλλο, αλλά οι Πειραιώτες εδώ και 40 μέρες, δεν πείθουν κιόλας μακριά από το Καραϊσκάκη. Ναι μεν η Λαμία είναι ο χειρότερος θεωρητικά αντίπαλος που έχουν αντιμετωπίσει τον τελευταίο ενάμισι μήνα, αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει.

Από τις 8 Ιανουαρίου που κέρδισε με 4-0 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, ο Ολυμπιακός μετράει μόλις μία νίκη εκτός έδρας σε πέντε παιχνίδια. Κι αυτή η νίκη ήρθε χάρη στον... Τζολάκη στο 1-0 επί του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Έχει δύο ισοπαλίες με τον Ατρόμητο σε Κύπελλο (2-2) και πρωτάθλημα (1-1), την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ (0-0) και την ήττα από την ΑΕΚ (0-3).

Η Λαμία δεν είναι ούτε Ατρόμητος, ούτε ΠΑΟΚ, ούτε ΑΕΚ, ούτε φυσικά και Βόλος που τον κέρδισε με 4-0 στη Μαγνησία. Δεν παύει όμως να είναι μία ομάδα που κάθε της παιχνίδι το αντιμετωπίζει σαν «τελικό» για την επιβίωσή της στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός θα την πατήσει αν πιστέψει ότι παίζει με τον ουραγό του πρωταθλήματος. Θα την πατήσει αν εφησυχάσει λόγω των διπλών που πήραν ο ΟΦΗ (4-1) και ο Ιωνικός (2-0) μέσα στην Φθιώτιδα με σχετική άνεση. Η Λαμία τελευταία φορά που κέρδισε στο πρωτάθλημα ήταν την... 1η Οκτωβρίου (1-0 τον Λεβαδειακό) και κατά διαβολική σύμπτωση η τελευταία της ισοπαλία ήταν επίσης με τον Λεβαδειακό (0-0 στη Βοιωτία) στις 22 Ιανουαρίου.

Για την Λαμία το ματς με τον Ολυμπιακό είναι «ζωής ή θανάτου». Αν συνειδητοποιήσουν γρήγορα οι «ερυθρόλευκοι» ότι το ματς δεν θα είναι «παίξε-γέλασε», τότε θα κάνουν πολύ εύκολη τη ζωή τους. Αν αρχίσουν να «πετάνε» πάλι ημίχρονα, τότε θα μπλέξουν σε περιπέτειες, γιατί απέναντί τους θα βρουν ένα γκρουπ παικτών που θα «τρώει» την μπάλα και το οποίο παράλληλα θα επιδιώξει να αποδείξει στον νέο προπονητή, τον Λεωνίδα Βόκολο, ότι μπορεί να στηριχθεί πάνω του ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας στη μάχη που θα δώσει για τη σωτηρία.

Ο σοβαρός Ολυμπιακός θα «καθαρίσει» το ματς στο ημίχρονο. Ο ασόβαρος θα τρέχει και δεν θα φτάνει... Και δεν πρέπει να ξεχνάμε το εξής: Θα απουσιάζει ο Γιαν Εμβιλά, που παρά τα χρονάκια του και την κόπωση που βγάζει, έχει αποδείξει ότι είναι υπεραπαραίτητος στον φετινό Ολυμπιακό.