Ολυμπιακός: Πρώτος από τις ελληνικές ομάδες στην παγκόσμια κατάταξη

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη από όλες τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Ολυμπιακός: Πρώτος από τις ελληνικές ομάδες στην παγκόσμια κατάταξη

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που βρίσκεται πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη σε σύγκριση με όλες τις υπόλοιπες ομάδες της χώρας μας, στην πρώτη βαθμολογία που δημοσιεύτηκε για τη χρονιά από την Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν την υψηλότερη βαθμολογία στη σχετική κατάταξη ανάμεσα στις πέντε ομάδες από την Ελλάδα, που βρίσκονται μεταξύ των 300 κορυφαίων, καθώς βρίσκονται στην 94η θέση με 126 βαθμούς.

Μία θέση πιο κάτω από τους «ερυθρόλευκους», στην 95η είναι ο ΠΑΟΚ με 125,25 βαθμούς, ενώ ακολουθεί τρίτος από τη χώρα μας ο Παναθηναϊκός, που καταλαμβάνει την 134η θέση με 105,75 βαθμούς.

Τέταρτη είναι η ΑΕΚ που ανέβηκε από την 310η στην 216η θέση με 78,5 βαθμούς, ενώ πέμπτος είναι ο Άρης που από την 210η θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρέθηκε στην 217η θέση με 78 βαθμούς.

Στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Φλαμένγκο από τη Βραζιλία με 299 βαθμούς και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Παλμέιρας (Βραζιλία, 284 βαθμούς), η Λίβερπουλ (Αγγλία, 265 β.), η Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία, 259 β.) και η Τσέλσι (Αγγλία, 250) η οποία μάλιστα ισοβαθμεί με την Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία, 250 β.).