Αυτό έδωσε στον Ολυμπιακό η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη

Έπειτα από ένα διάστημα μεταξύ πάγκου και εξέδρας, ο Κώστας Φορτούνης γύρισε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και πρόσφερε κάτι πολύ σημαντικό στην ομάδα του. 

Αυτό έδωσε στον Ολυμπιακό η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη

Ο Μίτσελ είχε ποντάρει πολλά το προηγούμενο διάστημα στην επιστροφή του Κώστα Φορτούνη σε υψηλό επίπεδο απόδοσης, ενώ ο Ισπανός τεχνικός δεν είχε διστάσει να εξυμνήσει δημοσίως τον χαρισματικό άσο του Ολυμπιακού και τη δυνατότητα επίδρασής του στο παιχνίδι της ομάδας.

Με τον Φορτούνη, τον Χάμες και τον Μπιέλ στην ενδεκάδα ο Ολυμπιακός έκανε κάποια πολύ καλά ματς, αλλά το συγκεκριμένο τρικ δεν μπορούσε να λειτουργήσει σε όλους τους αγώνες και σταδιακά εγκαταλείφθηκε, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να ήταν εκείνος που έμεινε πιο πίσω από τους άλλους δύο συμπαίκτες του, καθώς έβγαλε και αρκετή κόπωση. Κάτι όχι παράλογο αφού προερχόταν από μια δύσκολη φάση με τον τραυματισμό του.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Φορτούνης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και παρά την προσπάθειά του δεν μπόρεσε να βοηθήσει για ένα γκολ, παίζοντας από ένα σημείο και μετά σε μία θέση αρκετά πίσω από την αντίπαλη περιοχή.

Απέναντι στον Παναιτωλικό ήταν ξανά στην ενδεκάδα και έκανε ένα πραγματικά καλό ματς, το οποίο θα μπορούσε να διανθιστεί με αποτελεσματικότητα και ένα δικό του γκολ αν είχε καλύτερα τελειώματα στις περιπτώσεις που βρέθηκε σε θέση βολής. Είτε με τις συνεργασίες με τους άλλους συμπαίκτες του είτε από δικές του ατομικές προσπάθειες.

Ο Φορτούνης ήταν τελικά μέσα στα τρία από τα έξι γκολ, αφού και το πέναλτι του Κανός άρχισε από δική του πολύ ωραία κίνηση από την αριστερή πλευρά στην οποία κινήθηκε στο συγκεκριμένο ματς.

Πιο σημαντική συνεισφορά του θα μπορούσε να θεωρηθεί η δεινότητά του στις εκτελέσεις φάουλ. Το γκολ του Παπασταθόπουλου στο τέλος του πρώτου μέρους από μία τέτοια εκτέλεση προήλθε, ενώ λίγο νωρίτερα από το ίδιο ακριβώς σημείο πάλι είχε σεντράρει με την μπάλα στημένη πολύ καλά, αλλά η ευκαιρία χάθηκε.

Από δική του πολύ καλή εκτέλεση κόρνερ από τη δεξιά πλευρά ο Χάμες με κεφαλιά (όπως και ο Σωκράτης) πέτυχε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού και έδιωξε το όποιο άγχος είχε πάει να προκαλέσει η μείωση του σκορ.

Δύο γκολ δηλαδή από στατικές φάσεις. Από φάουλ και από κόρνερ. Ο Ολυμπιακός κερδίζει πολλά τέτοια στους αγώνες του και αξιοποιεί ελάχιστα. Ο Φορτούνης μπορεί φυσικά να δώσει πράγματα (και) στο συγκεκριμένο κομμάτι, κάτι που θέλει και περιμένει η ομάδα στα επόμενα παιχνίδια της. Γιατί είναι ένα πρόβλημα σοβαρό να μη σκοράρει από φάουλ ή κόρνερ ο Ολυμπιακός, ενώ αντιθέτως δέχεται γκολ με τους συγκεκριμένους τρόπους. Κι όσο και να έχει δουλευτεί αυτό το στοιχείο, χρειάζεται κι άλλο.