Εξάρα ουσίας και ψυχολογίας

Ένας κανονικός Ολυμπιακός με αρχή, μέση, τέλος και δεξί μπακ τον Ροντινέι έβγαλε αντίδραση όχι μόνο μετά το 3-0 στην «ΟΠΑΠ Αρένα», αλλά και μετά το 2-1 του Παναιτωλικού.

Εξάρα ουσίας και ψυχολογίας

Η χθεσινή εξάρα κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου ήταν ουσίας και ψυχολογίας για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Κατάφερε να παραμείνει κοντά στην κορυφή –κι ας μην είναι καλά– ενώ έβγαλε και τον εγωισμό που όφειλε να βγάλει. Όχι μόνο μετά το βαρύ 3-0 στην «ΟΠΑΠ Αρένα» κόντρα στην ΑΕΚ αλλά και μετά το 2-1 του Παναιτωλικού στην επανάληψη της χθεσινής αναμέτρησης.

Σε ένα διάστημα στη διάρκεια του οποίου οι «ερυθρόλευκοι»… θύμισαν τα πρώτα λεπτά των αγώνων με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Εκεί όμως όπου οι περισσότεροι ενδεχομένως πίστεψαν πως το παιχνίδι θα… στραβώσει, αφού και η ψυχολογία δεν ήταν καλή μετά το ματς του Κυπέλλου, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού απάντησε με πειστικό μάλιστα τρόπο.

Σημείωσε ακόμη τέσσερα τέρματα, ο Κανός που ήρθε από τον πάγκο ήταν μέσα στις φάσεις και κάπως έτσι οι Πειραιώτες έδωσαν χαρά και στον κόσμο τους, που παρά την πίκρα και την απογοήτευση πήγε χθες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Όσοι πήγαν αλλά και εκείνοι που παρακολούθησαν το ματς από την τηλεόραση είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν για ακόμη μια φορά τον σπουδαίο Χάμες Ροντρίγκες, τον κεφάτο Κώστα Φορτούνη, μα πάνω απ’ όλα ένα κανονικό δεξί μπακ, τον Ροντινέι. Έναν οδοστρωτήρα από τη δεξιά πλευρά που ακόμη απορούμε γιατί δεν ξεκίνησε στην «ΟΠΑΠ Αρένα».

Η ΑΕΚ τώρα, με φόρα από το 3-0 επί του Ολυμπιακού, δεν είχε χθες προβλήματα απέναντι στον Λεβαδειακό που είχε φορ τον μέσο Γιώργο Νίκα (!), πεντάδα στην άμυνα και τετράδα ένα κλικ πιο μπροστά, ελπίζοντας πως έτσι θα μπορέσει να πάρει κάτι, αλλά φυσικά δεν τα κατάφερε.

Όχι πως οι «κιτρινόμαυροι» εντυπωσίασαν, αλλά είχαν και πάλι έναν εξαιρετικό Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος τα έκανε όλα, δικαιώνοντας φυσικά τον Ματίας Αλμέιδα που τον… βάφτισε φορ και οι… προπονητές της εξέδρας κατάπιαν τη γλώσσα τους. Ο Λιβάι Γκαρσία κέρδισε το φάουλ από το οποίο ο ίδιος έκανε το 1-0 με τη βοήθεια και του Βινίσιους, ενώ πήρε και την πρώτη κίτρινη κάρτα από τον Τζημόπουλο.

Ο τελευταίος δεν τον πρόλαβε ούτε στη φάση που ο Λιβάι Γκαρσία κέρδισε το πέναλτι και είδε και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα ο αμυντικός του Λεβαδειακού. 2-0 η ΑΕΚ, με δέκα οι Βοιωτοί και το μυαλό των παικτών του Αλμέιδα, πριν καλά καλά τελειώσει το πρώτο ημίχρονο στην «ΟΠΑΠ Αρένα», ήταν στην Τούμπα και τον ΠΑΟΚ.
Ένας ΠΑΟΚ που είχε το ματς στα χέρια του στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα, αλλά… λύγισε όταν οι Αρκάδες μείωσαν σε 1-2 και έδειξαν να το πιστεύουν.

Το κατάλαβαν αυτό και στον ΠΑΟΚ, αν και το ματς ήταν στις καθυστερήσεις, και έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους, όπως έχει συμβεί φέτος αρκετές φορές. Όλα τα λεφτά βέβαια ήταν στο φινάλε η τοποθέτηση του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος με μια ατάκα του περιέγραψε τον φετινό ΠΑΟΚ: «Το σημερινό παιχνίδι αντικατοπτρίζει τη σεζόν μας». Μια ομάδα ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο.

Μένει να δούμε την επόμενη αγωνιστική, όταν θα υποδεχθεί την ΑΕΚ, ποια… στολή θα φορέσει η ομάδα του Ρουμάνου τεχνικού, που δεν έχει βέβαια και πολλές επιλογές όταν κοιτάζει στον πάγκο, χωρίς να σημαίνει πως αυτό ευθύνεται για το χθεσινό 2-2 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».