Ολυμπιακός: Η ατάκα του Μίτσελ που ανέδειξε ένα διαχρονικό πρόβλημα

Σκασμένος ήταν ο Μίτσελ με όσα ακολούθησαν την ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ και αποφάσισε να δείξει σε όλους πως ξέρει τι συμβαίνει γύρω του.

Ολυμπιακός: Η ατάκα του Μίτσελ που ανέδειξε ένα διαχρονικό πρόβλημα

Η αντίδραση του Ολυμπιακού μετά το 3-0 από την ΑΕΚ ήταν εκκωφαντική και απέναντι σε μία ομάδα που θεωρείται από τις καλές του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες διέλυσαν τον Παναιτωλικό με 6-1 σε ένα ματς που έδειξαν χαρακτήρα μετά από τις δύσκολες ημέρες που βίωσαν το προηγούμενο διάστημα.

Εκτός από τα έξι γκολ που πέτυχαν οι πρωταθλητές και την αντίδραση που έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο την παράσταση έκλεψε και ο Μίτσελ με όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου. Ο Ισπανός προπονητής ήθελε να ξεσπάσει, ήθελε να πει κάποια πράγματα, διότι είναι γεγονός ότι του ασκήθηκε πολύ σκληρή κριτική μετά την ήττα από την ΑΕΚ.

Το ζουμί όσων είπε ο Μίτσελ κρύβεται στην ατάκα του «δεν μπορούμε να είμαστε εχθροί του εαυτού μας». Ο 59χρονος τεχνικός ξέρει ότι έχει κάνει λάθη, ξέρει ότι έχει και αυτός ευθύνες για κάποια αρνητικά αποτελέσματα, αλλά ξέρει και τι συμβαίνει γύρω του. Το είπε άλλωστε μετά το 6-1 με τον Παναιτωλικό.

Όλο το μυστικό για τον Ολυμπιακό κρύβεται στην παραπάνω ατάκα του Μίτσελ με τον ίδιο να δείχνει ότι έχει πλήρη γνώση όσων γίνονται στον Ολυμπιακό. Και το θέμα για το κλαμπ γενικότερα είναι πως δεν έχει την ηρεμία που θα έπρεπε συνολικά και προφανώς δεν αναφέρεται μόνο στα αποδυτήρια στον Ρέντη.

Ο Μίτσελ αναφέρεται στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και σε όλους όσοι βρίσκονται κοντά στον σύλλογο. Καταλαβαίνει ότι δεν είναι και λίγοι εκείνοι που περιμένουν να τον στήσουν στη γωνία. Και είναι οι ίδιοι που μετά τις νίκες σπεύδουν να τον αγκαλιάσουν. Αυτό είναι ένα διαχρονικό θέμα που έχει ο Ολυμπιακός και είναι σοβαρό ότι δεν μπορεί να μείνει ενωμένος και να λειτουργεί σαν οικογένεια στα δύσκολα. Κανείς δεν είπε ότι ο Μίτσελ είναι ο τέλειος προπονητής ή αυτός που μπορεί να χτίσει την ομάδα της νέας σεζόν, αλλά όπως και ο ίδιος τόνισε δουλεύει και όταν ήρθε στην Ελλάδα βρήκε αποκαΐδια. Το ότι αυτά άρχισαν να ανθίζουν είναι και δικό του θέμα. Αρκεί να γυρίσει κανείς το χρόνο πίσω και να θυμηθεί σε τι κατάσταση ανέλαβε την ομάδα.

Σαφώς και έχει ευθύνες και ο ίδιος, αλλά δεν φταίει για όλα. Το θέμα είναι πως ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του πολύ δυσκολότερα παιχνίδια και θα συνεχίσει και ο Μίτσελ και οι παίκτες του να κρίνονται.