Ολυμπιακός: Να μπει ένα τέλος στο «κρύο - ζέστη» και... τούμπαλιν!

Το... σκωτσέζικο ντους που επιφυλάσσει ο Ολυμπιακός στον κόσμο του κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει και να μονιμοποιηθεί στο «ζεστό».

Ολυμπιακός: Να μπει ένα τέλος στο «κρύο - ζέστη» και... τούμπαλιν!

Ο Ολυμπιακός κόντρα σε ομάδες τύπου Παναιτωλικού, επί εποχής Μίτσελ, δεν δείχνει να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Αν εξαιρεθεί το κάζο των Ιωαννίνων, στα υπόλοιπα ματς με ομάδες τέτοιου μεγέθους δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Ακόμα και τον ΟΦΗ που χρειάστηκε τον Πασχαλάκη στο τέλος, από δικά του λάθη κόντεψε να ισοφαριστεί. Η εμφάνισή του όμως απέναντι στους Κρητικούς δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα που είχε παρουσιάσει στα παιχνίδια που ο συντελεστής δυσκολίας ανέβαινε αισθητά.

Δεν συζητάμε φυσικά μόνο για τα μεγάλα ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά και για αυτό κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η ομάδα των δυτικών προαστίων είναι ένα «κλικ» πιο πάνω σε ό,τι έχει να κάνει με τον βαθμό δυσκολίας συγκριτικά με τον Παναιτωλικό. Κι εκεί οι πρωταθλητές είχαν μείνει μετεξεταστέοι.

Πάμε όμως στην ουσία του πράγματος... Ο Ολυμπιακός (και ο Μίτσελ κατ’ επέκταση) πέρασε ένα πολύ δύσκολο τριήμερο μετά τη Ν. Φιλαδέλφεια.

Ο κόσμος αμφισβήτησε ανοιχτά τον Ισπανό τεχνικό για τις επιλογές του κόντρα στην ΑΕΚ, υπήρχε μια διάχυτη γκρίνια για 72 ώρες και ήδη είχε αρχίσει έντονα η προπονητολογία (με ορίζοντα το καλοκαίρι). Το γκολ του Μπακαμπού στο 9’ σαν να ζέστανε λίγο την εξέδρα. Στην πορεία ακολούθησε το εκτελεστικό «κρεσέντο» του Χάμες και της παρέας του.

Στο τέλος του αγώνα το Καραϊσκάκη σηκώθηκε στο πόδι και δικαιολογημένα. Το 6-1 ως σκορ είναι ξεσηκωτικό, ο «θυμός» στα πρόσωπα των παικτών μετά την ήττα στη Ν. Φιλαδέλφεια ήταν εμφανέστατος και αυτό που θα πρέπει να κρατήσει μεταξύ άλλων ο Μίτσελ, είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» αντί να «πιουν θάλασσα» όταν μείωσε ο Καρέλης (σ.σ. όπως το συνήθιζαν σε αρκετά ματς μέσα στη σεζόν), πείσμωσαν ακόμα περισσότερο και ξέσπασαν με «εξάρα».

Προφανώς και το 6-1 πάλι τρεις βαθμούς δίνει και τίποτα περισσότερο ως προς τη βαθμοθηρία. Τονώνει ωστόσο την αυτοπεποίθηση των παικτών η έκταση του σκορ και η εικόνα, έτσι ώστε να πάνε την Κυριακή (19/2) στην Λαμία και να πάρουν το τρίποντο για να μην γκρεμίσουν ό,τι ξεκίνησαν να χτίζουν με τον Παναιτωλικό. Μετά οφείλουν να πάρουν την πρώτη τους νίκη σε ντέρμπι τη φετινή σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο «κρύο - ζέστη» και... φτου κι απ’ την αρχή και τούμπαλιν!

Η πρώτη αντίδραση μετά την ήττα από την ΑΕΚ ήταν «θορυβώδης», όμως, το ξέρουν και οι παίκτες πολύ καλά ότι θα ξεχαστεί πολύ εύκολα το 6-1 αν παρουσιάσουν την εικόνα της Τούμπας και της Ν. Φιλαδέλφειας στο ντέρμπι π.χ. με τον Παναθηναϊκό!

Μαθηματικά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και παίζεται ακόμη. Αρκεί να σταματήσει ο Ολυμπιακός το «σκωτσέζικο ντους» και να παρουσιάσει από τώρα και στο εξής μία ισορροπία στις εμφανίσεις του και στα αποτελέσματά του σε διάρκεια αγώνων.