Ολυμπιακός: Η ομοιότητα του αγώνα με Παναιτωλικό από τον α' γύρο

Ο Ολυμπιακός είχε παίξει με τον Παναιτωλικό σε δύσκολο κλίμα και στον πρώτο γύρο καθώς είχε αμέσως πριν είχε ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ. 

Ολυμπιακός: Η ομοιότητα του αγώνα με Παναιτωλικό από τον α' γύρο

Ο Ολυμπιακός περιμένει το παιχνίδι της Δευτέρας (13/2-21.00) με τον Παναιτωλικό για να επιστρέψει στις επιτυχίες στη Super League (μετά την ισοπαλία στην Τούμπα) και φυσικά για να αφήσει πίσω του τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ και τη δύσκολη κατάσταση που έφερε όπως ήταν φυσικό αυτό το αποτέλεσμα στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου.

Ο Μίτσελ θα κάνει αλλαγές, η ομάδα δείχνει συνειδητοποιημένη για τη σημασία αυτής της αναμέτρησης και της ηρεμίας που μπορεί να φέρει για τη δύσκολη συνέχεια. Ή για να το πούμε διαφορετικά, την ανάγκη της νίκης πάση θυσία ώστε να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Τόσο βαθμολογικά μετά και τη νίκη του Παναθηναϊκού στο «Βικελίδης» όσο και σε θέμα ψυχολογίας και γενικότερων δυσκολιών για τη συνέχεια της προσπάθειας στο πρωτάθλημα.

Ο Παναιτωλικός είναι μία ομάδα που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, άλλωστε είχε δυσκολέψει τον Ολυμπιακό και πέρυσι στο Κύπελλο όταν οι Πειραιώτες είχαν χρειαστεί παράταση στο Φάληρο για να προκριθούν. Με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο για μεγάλο διάστημα.

Υπάρχει μία ομοιότητα σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου. Τότε ο Ολυμπιακός προερχόταν από την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ (1-2) και είχε πάει στο Αγρίνιο υπό πίεση. Σε φάση απαραίτητης «νίκης -αντίδρασης». Είχε καταφέρει να επικρατήσει με 2-0 με σκόρερ στο δεύτερο ημίχρονο τους Μπιέλ και Βαλμπουενά και ήταν το ξεκίνημα μιας ανοδικής πορείας, με μείωση των βαθμολογικών διαφορών και γενικά βελτιωμένης εικόνας. Μέχρι να έρθει το βαρύ αποτέλεσμα της περασμένης Πέμπτης.

Αν θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να κάνει και τώρα με τον Παναιτωλικό την αρχή για μια σειρά καλώς αποτελεσμάτων δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Την... αρχή πάντως είναι απολύτως υποχρεωμένος να την κάνει και ο προπονητής με τους παίκτες που θα αγωνιστούν το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά.