Δεν το κυνήγησε όσο έπρεπε

«Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη» λέει ο θυμόσοφος λαός, με τη γνωστή παροιμία να βρίσκει τέλεια εφαρμογή στο ματς της Τούμπας, αλλά με μια ειδοποιό διαφορά: ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε ο Ολυμπιακός μπορούν να (τολμήσουν να) αξιώσουν τον τίτλο του… θεριού με την εικόνα που είχαν στο γήπεδο.

Δεν το κυνήγησε όσο έπρεπε

Το τελικό 0-0, βάσει της απόδοσης που είχαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, ικανοποιεί περισσότερο τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο το πρόβλημα για την ομάδα του Μίτσελ έγκειται ακριβώς εκεί.

Στο ότι δεν θα έπρεπε, δηλαδή, να είναι ικανοποιημένη με μια τέτοια εμφάνιση, όσο και αν απέφυγε τα χειρότερα χάρη στην αδυναμία του ΠΑΟΚ να απειλήσει ουσιαστικά (με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο), αλλά και στην ικανότητα του MVP της χθεσινής αναμέτρησης Πασχαλάκη.

Αυτό που είδαμε χθες στην Τούμπα ήταν τη μία ομάδα να θέλει αλλά να μην μπορεί (τον ΠΑΟΚ) και την άλλη να δείχνει να μην το θέλει όσο θα έπρεπε. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν πήγε στη Θεσσαλονίκη με στόχο το διπλό, ωστόσο με την εικόνα και τη διάθεσή του στον αγωνιστικό χώρο δεν υποστήριξε αυτόν τον στόχο και δεν δικαιούται να ζητάει από αυτό το ματς τίποτα παραπάνω από τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν μπαίνοντας φουριόζοι στο παιχνίδι και αν δεν ήταν ο «κέρβερος» Πασχαλάκης, πιθανότατα θα το είχαν πετύχει. Πέρα από αυτό το δεκάλεπτο, όμως, οι Πειραιώτες έφεραν το ματς στα δικά τους μέτρα, με ένα πιο αργό τέμπο, το οποίο τους επέτρεψε να μειώσουν στο ελάχιστο τους κινδύνους στο μεγαλύτερο κομμάτι του υπολοίπου της αναμέτρησης.

Αυτό, ωστόσο, είχε και την αντίθετη επίδραση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Διότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν ανέβασαν ποτέ στροφές, δεν αύξησαν σε κανένα σημείο το επίπεδο έντασής τους στον αγώνα. Με πιο απλά λόγια, δεν το κυνήγησαν όσο θα μπορούσαν και όσο απαιτούσε ένα τέτοιο ματς…