Μέγας Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος μέχρι πρότινος φορούσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο ο Ολυμπιακός δεν έφυγε ηττημένος από την Τούμπα.

Μέγας Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Ο διεθνής τερματοφύλακας απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι λειτουργεί εξαιρετικά στα παιχνίδια που έχουν πολλή ένταση. Και αυτό το ματς είχε επιπλέον πίεση (και για τον ίδιο), τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκειά του.

Σε αυτόν λοιπόν χρωστάει -κατά κύριο λόγο- ο Ολυμπιακός τον βαθμό που πρόσθεσε στο ενεργητικό του από το παιχνίδι με τον «Δικέφαλο του Βορρά». Αυτός (και οι δύο στόπερ του) είναι η θετική πλευρά της ανάγνωσης του αγώνα για τους «ερυθρόλευκους». Η άλλη όψη έχει να κάνει με το γεγονός που ως προέκταση μαρτυρά η μεγάλη εμφάνιση του Πασχαλάκη.

Ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός παρουσίασε σημαντικά προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι, ιδιαίτερα στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, όταν έγινε έρμαιο των επιθετικογενών ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, που εφορμούσαν και έφταναν με χαρακτηριστική ευκολία στην περιοχή τους.

Ήταν ξεκάθαρο ότι είχαν σημαδέψει την πλευρά του Ρέαμπτσιουκ και μέχρι να γίνει το δοκάρι του Χάμες -ως μια δήλωση ότι «είμαστε κι εμείς εδώ»- ο Πασχαλάκης καθάριζε την μπουγάδα στα μετόπισθεν. Θα πει κανείς, μόνο η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν προβληματική χθες;

Η απάντηση είναι απλή και τη μαρτυρά το γεγονός ότι -πέρα από τις δύο σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο- η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν ένιωσε τον Ολυμπιακό, ο οποίος σε ακόμη ένα παιχνίδι κορυφής ήταν μια απ' τα ίδια. Χωρίς ταχύτητα σε σκέψη και δημιουργία. Και το αποτέλεσμα το ίδιο.

Δεν έχει καταφέρει φέτος να κερδίσει καμία από τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω του στη βαθμολογία. Έχοντας σκοράρει μόλις δύο γκολ στα τέσσερα παιχνίδια με ΠΑΟΚ (2), Παναθηναϊκό και ΑΕΚ θέτει από μόνος του ερωτήματα στον ίδιο του τον εαυτό μέχρι πού μπορεί να φτάσει και πώς θα μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση στα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει πάλι αυτές τις ομάδες.

Ίσως λοιπόν χρειαστεί να συγκρουστούν οι φιλοδοξίες με την πραγματικότητα για να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό στη συνέχεια. Και αυτό είναι δουλειά πρώτα του Μίτσελ και μετά των παικτών. Και χωρίς σύμμαχο τον χρόνο, αφού μόλις σε τρεις μέρες τούς περιμένει η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου...