Ολυμπιακός: Στους διεκδικητές είναι, αλλά δεν πείθει

Άτολμος, φοβικός και χωρίς ρίσκο ο Ολυμπιακός έμεινε ικανοποιημένος με τον βαθμό που πήρε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, ενώ ακολουθούν πολλά τέτοια ματς.

Ολυμπιακός: Στους διεκδικητές είναι, αλλά δεν πείθει

Με την εξέλιξη που έχει πάρει το πρωτάθλημα θα περίμενε κανείς να δει στην Τούμπα έναν Ολυμπιακό με το μαχαίρι στα δόντια και με το μάτι να γυαλίζει. Να κάνει τον ΠΑΟΚ να αισθανθεί πως ο αντίπαλος του ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να πάρει τη νίκη. Δεν συνέβη αυτό σε καμία περίπτωση. Δεν τρόμαξε ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν έβγαλε την εικόνα της ομάδας που θα… πέθαινε για τη νίκη.

Ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου είπε πως η ομάδα του έχει καλύψει τη διαφορά και διεκδικεί το πρωτάθλημα. Σύμφωνα με τη βαθμολογία αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος ο Ολυμπιακός είναι στους διεκδικητές του τίτλου, αν και πάντα είναι.

Το θέμα είναι ότι μέσα στο γήπεδο δεν σε πείθει ότι έχει αυτό τον ρόλο. Και πώς να σε πείσει όταν στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε πιεί… θάλασσα και βλέπει τον Πασχαλάκη να βγάζει τη μία φάση μετά την άλλη. Πολύ περισσότερο πώς να σε πείσει με την εικόνα του στο φινάλε του ματς.

Η ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο και θέλει να πάρει το διπλό πιέζει για να πάρει τη νίκη. Ο Ολυμπιακός ήταν παθητικός στο φινάλε του αγώνα. Η αίσθηση που έδωσε και το κατάλαβαν όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο ήταν πως έπαιζε για την ισοπαλία. Προσπάθησε να κρατήσει το 0-0. Δεν τόλμησε, δεν ρίσκαρε, ήταν φοβικός. Να μας συγχωρέσετε, αλλά αυτή δεν είναι εικόνα ομάδας που πάει να πάρει το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε στο γήπεδο ενέργεια, έβγαλε ένταση και έφτιαξε φάσεις. Ο Ολυμπιακός παγιδεύτηκε ξανά όπως συνέβη με τον Άρη. Πιέστηκε και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καμία φάση. Είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη και από ένα σημείο και μετά ο αναλώθηκε σε μεγάλες μπαλιές για να δημιουργήσει κάτι καλό. Τακτικά η ομάδα ήταν ανέτοιμη για ένα τέτοιο παιχνίδι υψηλής έντασης και αυτό είχε φανεί και από τις αναμετρήσεις με τον Άρη. Τότε απλά πήρε τις νίκες, αλλά φάσεις δέχτηκε και δύσκολα έφτιαχνε. Όπως κατά σύμπτωση και στη δεύτερη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη σε διάστημα λίγων ημερών κορυφαίος ήταν ο τερματοφύλακας. Με τον Άρη ήταν ο Τζολάκης, τώρα ήταν ο Πασχαλάκης.

Δεν ξέρουμε τι μπορεί να αλλάξει ο Ολυμπιακός, αλλά το γεγονός πως δεν έχει πάρει ένα ντέρμπι φέτος με τις ομάδες της πρώτης τετράδας κάτι σημαίνει. Και από εδώ και πέρα θα έχει πολλά τέτοια ματς και σε πρωτάθλημα και σε Κύπελλο. Αυτά τα ματς θέλουν τόλμη για να τα πάρεις, θέλουν τακτική και σωστή προετοιμασία ακόμα και ψυχολογική. Τίποτα δεν είχε στην Τούμπα ο Ολυμπιακός.