ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Πήραν ό,τι άξιζαν

ΟΦΗ και ΠΑΣ έμειναν στο 0-0 με θρίλερ στο φινάλε. Αποβολή με δεύτερη κίτρινη Παντελάκη στις καθυστερήσεις για... καθυστέρηση. Δεν μέτρησε γκολ του Λουίς Φελίπε στο 90'+6'

ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Πήραν ό,τι άξιζαν

Από ένα βαθμό πήραν ΟΦΗ και ΠΑΣ στο Ηράκλειο υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες με βροχή και άνεμο στην πρώτη ισοπαλία δίχως τέρματα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Για αυτό το 0-0 συνετέλεσε και η αστοχία των παικτών των δύο ομάδων στις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, περισσότερο στο πρώτο μέρος που υπήρχε και καλύτερος ρυθμός. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη από τον Ευαγγέλου ο Παντελάκης επειδή έκανε καθυστέρηση, ενώ αμέσως μετά ο Λουίς Φελίπε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά η φάση ελέγχθηκε στο VAR και το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ του σκόρερ από την μπαλιά του Μεγιάδο.

Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά - την ώρα που άρχισε και η βροχή - και είχε φάσεις με Τοράλ και Μπάκιτς, αλλά η μεγάλη ευκαιρία ήταν για τον ΠΑΣ στο 13' με τον Παμλίδη να μην μπορεί από κοντά να σκοράρει μετά τη σέντρα ακριβείας του Νίνη. Στο 19' ο Λάρσον αστόχησε μετά τη συνεργασία με τον Τοράλ, ενώ στο 21' το πλασέ του Μεγιάδο μπλόκαρε ο Τσιντώτας. Ο Ντίκο δεν σούταρε καλά στην πάσα του Τοράλ στο 30' με την υπεροχή του ΟΦΗ σε κατοχή μπάλας να είναι φλύαρη.

Ο Τσιντώτας στο 33' βγήκε και πρόλαβε τον Ντίκο, ενώ στο 36' ήταν πολύ δυνατή η σέντρα του Θοράρινσον με πολλούς συμπαίκτες του στην περιοχή να περιμένουν κάτι καλύτερο. Στο 37' πάλι ο Παμλίδης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Πασαλίδης διόρθωσε το λάθος του. Στην τελευταία φάση ενός πρώτου μέρους που είχε ρυθμό και ένταση, πολλά εκατέρωθεν κόρνερ, αλλά όχι γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η βροχή συνεχίστηκε μαζί με πολύ δυνατό άνεμο, αλλά δεν μπήκαν έτσι και οι ομάδες, σε ματς χωρίς ρυθμό και με πολλές διακοπές. Ο ΠΑΣ είχε την πρώτη στιγμή στο 51' πάλι με τον Παμλίδη που σούταρε από καλή θέση αλλά αστόχησε, ενώ ο Μορέιρα δεν πρόλαβε την προβολή πέφτοντας μάλιστα πάνω στον Μανδά. Στο 57' το σουτ του Μπάκιτς πέρασε πάνω από το δοκάρι του Τσιντώτα και στο 65' η κεφαλιά του Ντίκο πέρασε άουτ μετά τη σέντρα του Λάρσον. Ο Νταμπράουσκας έβαλε τον Μοσκέρα, ενώ ο Στάικος είχε περάσει πιο μπροστά τον Νίνη.

Συγκινητική στιγμή όταν μπήκε ο Κοσμάς Τσιλιανίδης που είχε ξυρισμένο κεφάλι σε ένδειξη συμπαράστασης στους καρκινοπαθείς, καθώς σήμερα είναι η Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου.

Ο ΟΦΗ πίεσε όσο το ματς πήγαινε στο τέλος με πολύ επιθετικό σχήμα και τον ΠΑΣ να κλείνεται. Στο 79' ο Λάρσον κόπηκε από κοντά στην προσπάθειά του για το γκολ από τον Καραχάλιο μετά από κεφαλιά πάσα του Περέα, αλλά στο 82' οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία με τον Μανδά να αποκρούει το σουτ του Μπάλαν. Άστοχο σουτ του Λουίς Φελίπε στο 87' και χαμός στις καθυστερήσεις. Ο Ευαγγέλου απέβαλλε τον Παντελάκη για καθυστέρηση και στο 90+6' έγινε η φάση με το γκολ του Λουίς Φελίπε που δεν μέτρησε.

Μικρογραφία

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

Σκόρερ: -

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου

Κόκκινη: 90'+4' Παντελάκης (δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: 45' Παντελάκης, 60' Μπάκιτς, 69' Πασαλίδης, 72' Καραχάλιος

Συνθέσεις

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης (83' Φελίπε) , Λάρσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ (72' Περέα), Θοράρινσον (83' Μπαλογιάνης), Μπάκιτς (62' Μοσκέρα), Τοράλ, Ντίκο (72' Τσιλιανίδης)

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα, Μορέιρα (85' Σταματελόπουλος), Νίνης (90'+6' Λιάσος), Παμλίδης (70' Τζίμας), Μπάλαν