Τα πρόσωπα της 3ης αγωνιστικής: Από τον Πασχαλάκη στον Κουέστα

Όπου υπάρχει ασχήμια υπάρχει και ομορφιά. Το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί εξαίρεση. Στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρος Πασχαλάκης μας έδειξε την μια όψη. Ο Καμαρά, ο Γιόχανσον, ο Λεό, ο Κλωναρίδης, ο Κουέστα την άλλη.

Τα πρόσωπα της 3ης αγωνιστικής: Από τον Πασχαλάκη στον Κουέστα

Η χειρονομία του Πασχαλάκη προς τους οπαδούς του ΟΦΗ μου θύμισε τον στίχο του Διονύση Σαββόπουλου που τραγουδούσαν όλοι οι νέοι τη δεκαετία του΄80: Είμαι δεκαεξάρης, σας γ@@ω τα Λύκεια». Να’ ταν επαναστατημένο νιάτο μπορεί και να το δικαιολογούσαμε. Μα τούτος δω, είναι κοτζάμ άνδρας, έχει κλείσει τα 29 και πάει για τα 30.

Η ένταση του αγώνα φταίει για ό,τι έκανε, είπε αργότερα στους δημοσιογράφους, προσπαθώντας να καλύψει την κουτσουκέλα του και να αποφύγει οποιανδήποτε συνέπεια της πράξης του. Σαν τον κατηγορούμενο που λέει στην απολογία του: «Δεν φταίω εγώ κύριε δικαστά, άμα δεν μου έλεγε ότι κρυώνει, δεν θα έκαιγα την πόλη».

Μα ευτυχώς που υπήρχαν και θετικοί πρωταγωνιστές σε αυτή την 3η αγωνιστική για να έχουμε κάτι καλό να θυμόμαστε.

Μαντί Καμαρά: 21 ετών, ο οποίος μας χάρισε ένα από τα χαϊλάιτ του Σαββατοκύριακου με το γκολ που έβαλε στον Αστέρα Τρίπολης. Με τη Σαντόμπα, την πρώτη ομάδα του στη Γουϊνέα, ο... θρύλος λέει ότι είχε πετύχει 23 γκολ σε 67 συμμετοχές, από το 2013 έως το 2016. Το έχει δηλαδή, το γκολ, παρότι αμυντικός χαφ. Είμαι βέβαιος ότι λίγη εμπιστοσύνη παραπάνω να αποκτήσει στα πόδια του και θα δούμε κι άλλες τέτοιες ρουκέτες σαν τη χτεσινή να προσγειώνονται στα δίχτυα.

Mατίας Γιόχανσον: Δεξιός μπακ με δυο γκολ, δίχως κανένα να προέρχεται από στατική φάση, δεν μου έρχεται εύκολα στο μυαλό! Το έκανε ο 26χρονος Σουηδός στη Λάρισα. Που δεν θα έπαιζε αν δεν τραυματιζόταν ο Κουλιμπαλί. Άλλη μια από τις ωραίες ιστορίες που έχει να «διηγηθεί» το ποδόσφαιρο.

Ζαν Μπατίστ Λεό: Πρόσωπο άγνωστο στο πλατύ κοινό μέχρι προχτές, μας συστήθηκε στη νίκη με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, σημειώνοντας ένα γκολ και δίνοντας μια ασίστ. Μια ασίστ που θύμιζε το άλεϊ ουπ στο μπάσκετ, όταν ο ένας παίκτης ρίχνει την μπάλα κοντά στο καλάθι και ο άλλος την πιάνει στον αέρα και σκοράρει, συνήθως με κάρφωμα. Μια φάση που συνδύαζε ομαδική συνεργασία, σωστή πάσα και συγχρονισμό.

Καλύτερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί στη Superleague ο 22χρονος Γάλλος επιθετικός, ερχόμενος από τη Footballleague όπου την περασμένη σεζόν με τον Κισσαμικό, έκανε πράγματα και θαύματα (28 ματς- 8 γκολ- 8 ασίστ). Θαύματα που δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον ΠΑΣ ο οποίος έσπευσε- από τον Μάιο κιόλας- να τον ανεβάσει στα Γιάννινα.

Βίκτωρ Κλωναρίδης: Παλιά καραβάνα αυτός του πρωταθλήματος που έφτασε ωστόσο στα 26 για να κερδίσει την αναγνώριση ακόμη και των οπαδών της ομάδας του. Στον αγώνα με τον Πανιώνιο (4-0), μπήκε στο 81΄ και στα 12-13 λεπτά που έπαιξε, πρόλαβε να πετύχει δυο γκολ. Ποιος; Αυτός που όλη τη σεζόν πέρσι σε όλες τις διοργανώσεις είχε σημειώσει μόλις 1. Ενώ φέτος μετρά ήδη 4 γκολ σε 6 ματς!

Η μεταμόρφωση του αυτή δεν προήλθε από κανένα μαγικό ραβδί αλλά από μια απλή κίνηση. Τη μετάθεσή του από ακραίος σε κεντρικός επιθετικός. Για να αποδειχθεί γι άλλη μια φορά ότι καλός προπονητής δεν είναι εκείνος που ξοδεύει για να πάρει παίκτες αλλά αυτός που ξέρει να παίρνει το ζουμί από το υλικό που διαθέτει.

Xουλιάν Κουέστα: 27 χρονών, Ανδαλουσιάνος τερματοφύλακας που δεν βρήκε δουλειά στην Ισπανία και έφυγε για τα ξένα. Στην Πολωνία πέρσι με τη Βίσλα ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό. Σπάνιες είναι οι φορές που δεν έχει δεχθεί γκολ. Μόλις 17 σε όλη του την καριέρα. Στον Άρη όμως συμπλήρωσε 3 ματς και η εστία του είναι ακόμη ανέπαφη. Δικό του κατόρθωμα είναι. Μέχρι και πέναλτι έσωσε που εκτέλεσε ο Μαρκόβσκι στο ματς με τον Λεβαδειακό.