Μπαλτάκος: «Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει ο ελίτ διαιτητής της Τούμπας»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να γίνει αντικατάσταση του Ιβάν Κρούζλιακ στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός.

Μπαλτάκος: «Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει ο ελίτ διαιτητής της Τούμπας»

Νέες δηλώσεις έκανε ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τη σφοδρή αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον ορισμό του Ιβάν Κρούζλιακ στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά και για τον τελικό Κυπέλλου. O πρόεδρος της ΕΠΟ απανέλαβε ότι περιμένει απαντήσεις από την Αγγλία και την Γερμανία για τη διεξαγωγή του τελικού.

Μεταξύ άλλων είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4»:

Για τη διεξαγωγή της Γ.Σ. της ΕΠΟ στη Θεσσαλονίκη: «Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και αυτό είναι το προσωπικό μου δόγμα και το πιστεύω πραγματικά. Γι’ αυτό και έγινε και εδώ η γενική συνέλευση, είναι κάτι που πιστεύω έτσι κι αλλιώς, ότι η Ελλάδα ξεκινά απ’ τη Βόρεια Ελλάδα».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Είχα πει εδώ και καιρό ότι θέλω να γίνει ο τελικός εκτός Ελλάδας, αφού το λέει και η προκήρυξη, ενώ αν δε γίνει θα πάμε στον Βόλο. Αποτελεί πρόοδο για το ποδόσφαιρο, είναι άποψή μου, να γίνει έξω ο τελικός, να υπάρχουν ομογενείς, σε χώρες όπως η Γερμανία ή στην Αγγλία, είναι κάτι που έχει λογική. Στην Αγγλία πέραν από φοιτητές, έχει και πολλούς που εργάζονται εκεί και έχει και πολλούς Κύπριους. Και οι τέσσερις ομάδες είναι θετικές, τους αρέσει η ιδέα. Χθες στείλαμε ερωτήματα στις ομοσπονδίες και περιμένουμε απαντήσεις και μία επιλογή είναι και η Κύπρος, αλλά πρώτα περιμένουμε απάντηση από Γερμανία και Αγγλία. Δε θέλουμε ξανά άσχημες εικόνες αν γίνει π.χ. στον Βόλο».

Για την διαιτησία του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: «Δεν άλλαξε, ούτε αλλάζει, ούτε υπάρχει λόγος να αλλάξει έναν Ελίτ διαιτητή. Τι να πούμε στον Μπένετ; Άλλαξε έναν Ελίτ διαιτητή; Δεν υπάρχει η δυνατότητα, άλλωστε, πού να βρει άλλον τελευταία στιγμή; Αλλά δεν υπάρχει και λόγος να αλλάξει. Τί να του πούμε; Άλλαξε τον επειδή τότε είχε σχέση αν είχε με τον τάδε και άλλα τέτοια. Δεν αποδέχεται τέτοιες περιγραφές ικανές να τον οδηγήσουν σε αλλαγή ο κ.Μπένετ».

Για το πως επιλέγεται ο εκάστοτε διαιτητής απ’ το εξωτερικό: «Ένα μήνα πριν αρχίζει και ψάχνει για διαιτητή ώστε να μπορέσει να είναι έτοιμος εγκαίρως. Όλοι παίζουν, όλοι έχουν κλείσει από καιρό, οπότε τουλάχιστον έναν μήνα πριν ψάχνει. Μπορεί να είναι τρεις εβδομάδες, μπορεί πέντε. Σίγουρα αρκετά πιο πριν, αλλιώς δε βρίσκει. Οι μεγάλες ομοσπονδίες δεν στέλνουν διαιτητές, δεν ξέρουμε αν έχουν ή δε θέλουν. Δε στέλνουν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Γι’ αυτό και δεν έχουμε διαιτητές από «μεγάλες» χώρες ποδοσφαιρικά».

Για τη δήλωσή του για τον μη καταλογισμό πέναλτι στη φάση Αθανασιάδη - Φαμπιάνο στο ΑΕΚ - Άρης: «Έπεισα τον κ.Μπένετ να βγαίνει και να εξηγεί τις αποφάσεις των διαιτητών για τον κόσμο, ώστε να μην υπάρχουν παρανοήσεις. Εκείνο που γινόταν επί Κλάτενμπεργκ, το έκοψε ο ίδιος ο Κλάτενμπεργκ. Θα πρέπει να βγαίνει το ίδιο το θεσμικό όργανο να μιλάει για τις φάσεις, και εγώ βγήκα στην αρχή, για να κάνω το πρώτο δύσκολο βήμα, αφού ο κ.Μπένετ δεν ήταν έτοιμος τότε. Γι’ αυτό και βγήκα και είπα για το πέναλτι, αν ήταν ή όχι, είναι δεδομένο ότι πρέπει να ξέρει ο κόσμος τι ισχύει. Θα τον πάρω τηλέφωνο σήμερα, ίσως και αύριο, και θα του πω να βγει κάθε Τρίτη. Μου έδωσε τα στοιχεία αυτός για τη φάση στο Άρης – ΑΕΚ και βγήκα και τα είπα».