Γιώργος Γιαλιτάκης: «MVP στον ΟΦΗ φέτος ο 21χρονος Μανδάς»

Ο Χρήστος Μανδάς είναι η αποκάλυψη του φετινού ΟΦΗ και βασικός συντελεστής της αγωνιστικής αναγέννησης των Κρητικών στον β' γύρο του πρωταθλήματος. Μιλήσαμε με τον πιο έμπειρο ρεπόρτερ ΟΦΗ, τον Γιώργο Γιαλιτάκη, που εργάζεται πολλά χρόνια στην ΕΡΤ, για το θέμα του 21χρονου.

Γιώργος Γιαλιτάκης: «MVP στον ΟΦΗ φέτος ο 21χρονος Μανδάς»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 2/2/2023

Πες μου όσα ξέρεις για τον Μανδά.

Ήρθε πέρσι τον Γενάρη, έψαχναν τερματοφύλακα στον ΟΦΗ διότι μεγάλωσε ο Βάτερμαν και έπρεπε να φύγει. Ήταν επιλογή του Γιάννη Σαμαρά ο Μανδάς. Δεν άρχισε βασικός γιατί ήταν ο Ολλανδός, ο Στίβενς, ο οποίος έπαιξε τα πρώτα ματς και ήταν ασταθής. Έβαλαν τον Μανδά και άρπαξε την ευκαιρία. Είναι πολύ σταθερός, δεν έδωσε το δικαίωμα να τον αμφισβητήσει κανείς.

Δεν πλήρωσε ο ΟΦΗ τον Ατρόμητο.

Όχι. Πήρε ο ΟΦΗ 60.000 ευρώ επειδή έδωσε τον Ναμπί στον Ατρόμητο και πήρε τον Μανδά.

Λαχείο για τον ΟΦΗ, ε;

Εννοείται, εννοείται.

Τι ατού έχει ο μικρός;

Έχει καλά αντανακλαστικά, είναι καλός κάτω από τα δοκάρια, πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι με τα πόδια του. Να παίξει πιο πολύ την μπάλα. Όταν το κάνει αυτό, θα είναι για μεγάλα πράγματα! 21 χρόνων είναι, πολύ καλός για την ηλικία του.

Είναι 1,89 μ.; Τόσο τον δίνουν. Αλλά είναι τόσο;

Ναι, είναι 1,89 μ. Ίσως επειδή είναι γεμάτος δεν σου φαίνεται το ύψος του.

Το Ολυμπιακός - ΟΦΗ πώς το είδες;

Έδειξε ο ΟΦΗ όπως και στα άλλα ματς ότι ακόμα και τον Ολυμπιακό προσπάθησε να τον παίξει στα ίσα. Αν ήταν λίγο πιο τυχερός στο τέλος, θα έπαιρνε στο Καραϊσκάκη την ισοπαλία, όπως έκανε στη Λεωφόρο και στην Τούμπα.

Άλλη ομάδα έχει βγάλει τόσες φάσεις στον ΟΦΗ;

Όχι, καμία σχέση, επί Νταμπράουσκας καμία άλλη ομάδα δεν έπαιξε έτσι τον ΟΦΗ.

Τι άλλαξε αυτός ο προπονητής;

Την ψυχολογία της ομάδας άλλαξε, τη φυσική κατάσταση, τις γραμμές να μην έχουν μεγάλες αποστάσεις. Ήταν τυχερός γιατί είχε πάνω από έναν μήνα για να δουλέψει στη διακοπή. Ενσωμάτωσε και κάποιους νέους παίκτες που είχαν έρθει αργά στις μεταγραφές, όπως ο Ντίκο που κάνει εξαιρετικά ματς. Και εφάρμοσε αυτό το σύστημα με τους τρεις στόπερ, αυτός το λέει 3-4-3, εμείς βλέπουμε και 3-5-2, το οποίο ξεκίνησε κατ' ανάγκη. Στην πορεία τού βγήκε και έδειξε ότι δεν έχει εμμονές.

MVP του ΟΦΗ από τότε που μεταμορφώθηκε ως ομάδα;

Ο Μανδάς.