Λαμία - Ιωνικός 0-2: «Ζωντανός» για την παραμονή

Ιδανικό ντεμπούτο Γρηγορίου στον πάγκο του Ιωνικού και νίκη (2-0) στην έδρα της παλιάς ομάδας του. Η Λαμία δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα μετά το αυτογκόλ του Μπεχαράνο και το γκολ του Βαλεριάνου στο πρώτο μέρος

Λαμία - Ιωνικός 0-2: «Ζωντανός» για την παραμονή

Απολύτως επιτυχημένο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο του Ιωνικού και «εξάποντη» νίκη στην έδρα της Λαμίας με 2-0. Με αυτή τη (δεύτερη φετινή, πάλι εκτός έδρας) νίκη, ο Ιωνικός πλησίασε την Λαμία στον ένα βαθμό, είναι πια κοντά και στον Λεβαδειακό, συνεπώς ελπίζει πλέον πολύ βάσιμα στο στόχο της παραμονής. Το αυτογκόλ του Μπεχαράνο στο 19' και η σέντρα σουτ του Βαλεριάνου στο 44' οδήγησαν τον Ιωνικό σε ένα προβάδισμα που έμεινε αναπάντητο από τους μπλοκαρισμένους στο β' μέρος γηπεδούχους.

Μετά από ένα νευρικό ξεκίνημα με τον Βεργέτη να δείχνει δύο κίτρινες στο πρώτο δεκάλεπτο, η Λαμία ανέβασε ρυθμό και είχε πέντε τελικές προσπάθειες μέσα σε επτά λεπτά δείχνοντας κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο. Όμως κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ιωνικός μετά από το τρίτο διαδοχικό κόρνερ του Σάκιτς στο 19' βρήκε... αυτογκόλ από το κεφάλι του Ντάνι Μπεχαράνο και προηγήθηκε απρόσμενα.

Αυτό το προβάδισμα «έκοψε» τα πόδια των γηπεδούχων που δεν μπορούσαν πλέον να δημιουργήσουν και δεν είχαν κάποια μεγάλη φάση παρά τις προσπάθειες του Ρόμανιτς. Με τον Ιωνικό να βρίσκει με αρκετή δόση τύχης το 0-2 στο 44', με τον Γιώργο Βαλεριάνο να συνεργάζεται σε κομπίνα στο κόρνερ με τον Σεμπά, να κάνει μία ντρίμπλα και να επιχειρεί σέντρα που πήρε περίεργη πορεία, πέρασε πάνω από τον Σαράνοφ (τη βρήκε λίγο) και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2. Το ημίχρονο τελείωσε με τον Παντελίδη να χάνει λόγω τραυματισμού τον Βέργο και τον Γρηγορίου τον Γούλερι. Ο πρώτος πήγε σε νοσοκομείο για εξετάσεις στο κεφάλι δίχως κάτι ανησυχητικό, ενώ ο δεύτερος έχει πρόβλημα στο γόνατο.

Ο Ιωνικός μπήκε με «αέρα» στο β΄μέρος και είχε τον έλεγχο του αγώνα, με την Λαμία να δυσκολεύεται πολύ στην ανάπτυξή της. Ειδικά με τις πολλές διακοπές που είχε το ματς και τη σωστή τακτική από πλευράς φιλοξενούμενων. Ο Παντελίδης επιχείρησε με αλλαγές να διαφοροποιήσει το στυλ της ομάδας του και με σχηματισμό 4-4-2, αλλά η έμπειρη άμυνα του Ιωνικού δεν άφηνε τίποτα να περνά προς την περιοχή.

Το ματς πήγε δίχως την παραμικρή φάση μέχρι το 75' όταν ο Ρομαό διόρθωσε ένα λάθος του Χουτεσιώτη σε επίσης λανθασμένο γύρισμα του Καμπράλ. Στο 76' ο Χουτεσιώτης έδιωξε την κεφαλιά του Μανούσου, με τον Γρηγορίου να αλλάζει και αυτός το σύστημα, παίζοντας με τρεις στόπερ. Προς το τέλος ο Σλίβκα πέρασε σέντερ φορ, στο 89' η σέντρα σουτ του Ρομαό ήταν άστοχη και το ματς τελείωσε με τη δίκαιη επικράτηση του Ιωνικού.

Μικρογραφία

Λαμία-Ιωνικός 0-2

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος»

Σκόρερ: 19' Μπεχαράνο (αυτογκόλ) 0-1, 44' Βαλεριάνος 0-2

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)

Κίτρινες: 3' Σλίβκα, 7' Ρομαό, 37' Τσιγκρίνσκι, 62' Βαλεριάνος, 67' Σεμπά, 75' Σιμόν, 79' Ντε Βινσέντι, 80' Μύγας, 90'+5' Καμπράλ

Συνθέσεις

Λαμία: Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος (73' λ.τ. Σιμόν), Τζανετόπουλος, Πάβλοβετς, Αμπάντα, Μπεχαράνο (55' Στάνκο), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (73' Τσιλούλης), Νούνιες (55' Ντε Βινσέντι), Ρόμανιτς, Βέργος (45'+1' λ.τ. Μανούσος)

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Σάκιτς (90'+2' Τσίμπσαχ), Κάνιας, Φαντιγκά, Γούλερι (46' λ.τ. Καμπράλ), Σεμπά (77' Αντούνες), Μάντζης