Βαρούχας: «Πολλά λάθη. Δίνουν δικαιώματα για ξένους διαιτητές» - Τι είπε για το Ολυμπιακός - Αστέρας

«Μπορεί να μην είδαν τι είπε, αλλά η χειρονομία και μόνο είναι αιτία αποβολής», το σχόλιό του για τον Πασχαλάκη.

Βαρούχας: «Πολλά λάθη. Δίνουν δικαιώματα για ξένους διαιτητές» - Τι είπε για το Ολυμπιακός - Αστέρας

Για πολλά διαιτητικά λάθη μίλησε ο Παναγιώτης Βαρούχας αναφερόμενος στους αγώνες του Σαββατοκύριακου επισημαίνοντας ότι έτσι οι διαιτητές δικαιώνουν την επιλογή του Μέλο Περέιρα να φέρει ξένους διαιτητές στα προσεχή ντέρμπι.

«Τα λάθη ξεκίνησαν από την πρώτη αγωνιστική και ήταν χοντρά. Τα ψιλά τα λάθη τα προσπερνάμε. Βλέπω ότι ορισμένοι διαιτητές στερούνται εξυπνάδας. Στην αρχή ήμουν κάθετα αντίθετος με τον ερχομό ξένων διαιτητών, αλλά δώσαμε δικαιώματα και τώρα δεν μπορείς να πεις κουβέντα», τόνισε ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά, ο «έλεγχος» των διαιτητών της τρίτης αγωνιστικής από τον Παναγιώτη Βαρούχα:

Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι του Λάμπρου στη Super League και έδειχνε αγχωμένος. Δεν πηγαίνεις στο ίδιο κόρνερ τρεις φορές για να κάνεις παρατήρηση. Μετά την πρώτη, δίνεις την παράβαση. Δεν έκανε σοβαρό λάθος πάντως. Στο 13ο λεπτό έδωσε σωστά κίτρινη κάρτα για θέατρο στον Ντούρσο, ενώ έδωσε σωστά δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Φάμπρι. Στο 92’».

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ: «Θα δικαιολογούσα αν έκανε λάθος για το αν η ανατροπή ήταν μέσα ή έξω. Ο βοηθός Αλεξέας είναι πεπειραμένος, διεθνής και δεν μπορεί να μην είδε τίποτα. Αν δεν δεις αυτό, δεν κάνουμε τίποτα. Είναι ξεκάθαρη φάση, είναι πέναλτι και κόκκινη κάρτα. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ έχει περάσει την μπάλα από πάνω και η επόμενη κίνηση είναι γκολ. Οι αμυντικοί του ΟΦΗ δεν προλαβαίνουν να καλύψουν. Ευτυχώς δεν αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα. Στη φάση διεκδίκησης της μπάλας μεταξύ Πασχαλάκη και Βουό, ο δεύτερος κάνει φάουλ και δεν δίνει τίποτα ο Διαμαντόπουλος. Ο Πασχαλάκης παρεκτράπη μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ. Είναι πολύ καλό παιδί, επειδή τον ξέρω, αλλά ξέφυγε. Δεν φταίει μόνο ο διαιτητής, αλλά ο τέταρτος, αλλά και ο βοηθός. Μπορεί να μην είδαν τι είπε, αλλά η χειρονομία και μόνο είναι αιτία αποβολής. Πάντως και αν υπήρχε το VAR, δεν είναι στο πρωτόκολλο να χρησιμοποιείται για τέτοιες φάσεις. Επίσης, αν είχε τιμωρηθεί με κίτρινη ο Πασχαλάκης δεν θα μπορούσε να επιληφθεί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, γιατί θα είχε δει τη φάση ο διαιτητής και θα είχε τιμωρήσει τη φάση».

ΑΕΚ-Πανιώνιος: «Στο 38’ έχουμε ένα κόρνερ με συνωστισμό παικτών, ο Τσιγκρίνσκι κάνει το πλασέ, η μπάλα πάει στο χέρι του Καμαρά, ο οποίος ξαφνιάζεται και προσπαθεί να τραβήξει το χέρι. Ο κανονισμός λέει πως σε τέτοια περίπτωση, πως όταν προλαβαίνεις να δεις την μπάλα μπορείς να προφυλάξεις το χέρι σου. Εδώ ξαφνιάζεται ο παίκτης, δεν είχε χρόνο να αντιδράσει, άρα δεν υπάρχει πέναλτι. Είχαμε και ένα πέσιμο του Γιαννιώτα, που του αρέσει η κωλοτούμπα, και δεν είναι πέναλτι. Δεν υπάρχει πάτημα στον παίκτη της ΑΕΚ. Στη φάση του Ντομίνγκες με τον Σιμόες δεν ήταν αποβολή, αλλά μετά ο ίδιος παίκτης κάνει ένα τράβηγμα και έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη από τον Ευαγγέλου».

Ξάνθη-Παναιτωλικός: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι του Κοτσάνη στη Super League και έκανε καλή διαιτησία. Το χέρι του Άργκους ήταν καθαρό και σωστά δόθηκε πέναλτι. Στο 91’ είναι μια δύσκολη φάση, σωστά ο βοηθός Καραγκιοζόπουλος αφήνει τη φάση να εξελίσσεται».

ΑΕΛ-Παναθηναϊκός: «Ο Κομίνης είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αλλά εδώ πήγε καλά. Το πέναλτι στο χέρι του Μαυρομάτη ήταν σωστή απόφαση, όπως και αυτό που δίνει υπέρ του Παναθηναϊκού. Τον Κομίνη τον κατέστρεψαν με τους ορισμούς πέρσι».

Ατρόμητος-Λαμία: «Ο Ζαχαριάδης δεν τσιμπάει σε δύο πεσίματα, του Κουλούρη και του Ενσικουλού. Μετά όμως αδίκησε τον Δημούτσο, γιατί πέφτει στην πρώτη κάρτα που τρώει επειδή έπεσε πάνω στη φάση, ενώ και τη δεύτερη κάρτα δεν έπρεπε να τη δεχτεί. Είναι αυτό που λένε ότι χωρίς παράβαση δέχτηκε δύο κίτρινες και αποβλήθηκε».

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης: «Το παιχνίδι αρχίζει με δύο λάθη του βοηθού Δημόπουλου. Στο δεύτερο ο Τσιλιανίδης καλύπτεται από τέσσερις παίκτες. Όταν ο Ιγκλέσιας έχει κάτσει δύο λεπτά κάτω, το τετράλεπτο που έδωσε ήταν λίγο. Εσύ που είσαι ο άρχων του αγώνα πρέπει να τα εκτιμήσεις. Υπήρχαν και αρκετά φάουλ που δεν έδωσε. Ο Τζήλος είναι καλός διαιτητής, αλλά έδειξε κάτι αψυχολόγητο χθες»