Ολυμπιακός, επίθεση και άμυνα και ο «εύστοχος» Πασχαλάκης

Η λέξη που χρησιμοποίησε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μετά τις αποκρούσεις του στη νίκη του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ ήταν «προσήλωση». Προαπαιτούμενο για τα ντέρμπι που ακολουθούν. 

Ολυμπιακός, επίθεση και άμυνα και ο «εύστοχος» Πασχαλάκης

Θα ήταν ποδοσφαιρικά άδικο να μη νικούσε ο Ολυμπιακός τον ΟΦΗ με βάση την εικόνα της αναμέτρησης, αλλά οι «αδικίες» στο ποδόσφαιρο δεν είναι σπάνιες. Κι ο Ολυμπιακός φέτος, ακόμη και σε ματς που δεν ήταν τόσο καλός όσο στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε «αδικηθεί» από τα αποτελέσματα, γιατί κι ο ίδιος είχε αδικήσει τον εαυτό του.

Το ματς με τον ΟΦΗ αποδείχτηκε πολύ σκληρό και δύσκολο σε ό,τι αφορά τους τρεις βαθμούς για τους ερυθρόλευκους, πιο πολύ από δική τους ευθύνη. Τόσες πολλές χαμένες ευκαιρίες σε τόσο υψηλού επιπέδου δημιουργία δεν είναι κάτι σύνηθες, όπως και τόσες πολλές φάσεις για τον αντίπαλο δίχως να πλησιάζει στην περιοχή του Πασχαλάκη.

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν είχε τη δουλειά του Μανδά από την απέναντι πλευρά, με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει την ομάδα του μέσα στο ματς σε συνθήκες αφόρητης πίεσης κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν, όμως, ο Πασχαλάκης καθοριστικός για το τρίποντο επειδή έκανε δύο μεγάλες αποκρούσεις σε ευκαιρίες του ΟΦΗ μετά το 2-1, εκεί όπου ο Ολυμπιακός κοίταξε να κρατήσει ό,τι είχε καταφέρει με τον Ελ Αραμπί και όχι να συνεχίσει λίγο ακόμα το επιθετικό κρεσέντο του ώστε να καθαρίσει το ματς. Τελικά το καθάρισε ο γκολκίπερ του.

Κι αμέσως μετά μίλησε για προσήλωση στα ντέρμπι που ακολουθούν. Στην Τούμπα για το πρωτάθλημα και στη Νέα Φιλαδέλφεια για το Κύπελλο. Προσήλωση σημαίνει αποφυγή αβίαστων λαθών όπως αυτά στην άμυνα του Ολυμπιακού στο γκολ και στις ευκαιρίες του ΟΦΗ, αλλά και στα τελειώματα στην επίθεση διότι αν αυτά είχαν γίνει σωστά σε τόσες ευκαιρίες δεν θα χρειαζόταν καν να είναι προσηλωμένος ο... Πασχαλάκης στις φάσεις του 83' και του 90'.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε πάρα πολύ καλά από την ώρα που συνήλθε μετά το γκολ του Ντίκο μέχρι την ώρα που έβαλε το δεύτερο γκολ ο Ελ Αραμπί. Ένα ερώτημα είναι γιατί δεν μπορούσε (που μπορούσε) να έχει την ίδια ένταση στο πρώτο ημίωρο του αγώνα και στο τελευταίο τέταρτο. Ώστε να μη βρεθεί σε μπελάδες να κυνηγάει ή να προστατεύει το σκορ αντιστοίχως.

Φυσικά το ποδόσφαιρο δεν είναι απλό και δεν γίνεται να υπάρχει η ίδια απόδοση από την αρχή μέχρι τέλος. Επίσης όλα τα ματς στη Super League είναι δύσκολα. Για όλους. Όμως είναι φορές που νιώθεις ότι ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια του το κάνει δύσκολο το πράγμα, δεν διευκολύνει την ίδια την προσπάθειά του. Ασχέτως απαραίτητης ενίσχυσης ή δεδομένων κενών ή όλων όσα έχουν γίνει από την αρχή της σεζόν. Διότι από τη διπλή ευκαιρία στο 29' μέχρι να βάλει το γκολ ο Μαροκινός Killer στο 76' δεν χόρταινες να βλέπεις μπάλα, δημιουργία και φάσεις.

Προσήλωση, λοιπόν, στα καθοριστικά ματς που έρχονται και τα οποία θα είναι πραγματικά ντέρμπι σε «εχθρικές» έδρες και με μεγάλη σημασία. Μαζί με την ένταση και την απόδοση που είχαν οι παίκτες του Μίτσελ στη μεγαλύτερη διάρκειας της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ.