Ολυμπιακός: Για 84 λεπτά έκανε τα πάντα να κερδίσει και στο τέλος τα πάντα για να «πετάξει» βαθμούς!

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια τη φετινή σεζόν απέναντι στον ΟΦΗ. Κι όμως, λίγο έλειψε να «πετάξει» βαθμούς και σε αυτό το ματς!

Ολυμπιακός: Για 84 λεπτά έκανε τα πάντα να κερδίσει και στο τέλος τα πάντα για να «πετάξει» βαθμούς!

Βάλτε όποιον χαρακτηρισμό θέλετε για το νικηφόρο ματς του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ με 2-1. Είχε χαρακτήρα «θρίλερ» λόγω του 0-1 και της αγωνίας των Πειραιωτών να ανατρέψουν το σκορ, χάνοντας τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Και στο τέλος πάντως πάλι «θρίλερ» έζησαν οι φίλοι του Ολυμπιακού, βλέποντας τον Πασχαλάκη να λέει «όχι» σε δύο τετ α τετ. Δύο τετ α τετ που προήλθαν από έλλειψη συγκέντρωσης που μόνο εκνευρισμό μπορούν να φέρουν στον Μίτσελ για την ευκολία που οι Γκρόνινγκ και Μπάκιτς βρέθηκαν «φάτσα» με τον ερυθρόλευκο γκολκίπερ.

Ο Ολυμπιακός κόντεψε να δει τον ΟΦΗ να φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας σε ένα ματς που έπρεπε να είχε παραβιάσει μίνιμουμ πέντε φορές την κρητική εστία.

Σίγουρα ο Χρήστος Μανδάς έβγαλε τις… κάλτσες του, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τα επιπόλαια τελειώματα ειδικά του Μπιέλ!

Οι Πειραιώτες που βρέθηκαν νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και κατάφεραν με επίθεση διαρκείας από το 30’ έως το 86’ να στήσουν τον ΟΦΗ στα σχοινιά και να τον «γρονθοκοπούν». Για 56 αγωνιστικά λεπτά οι Κρητικοί είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Μανδά και στα άσχημα τελειώματα των πρωταθλητών.

Ουσιαστικά πήραν μπρος στα τελευταία λεπτά, όταν ο Νταμπράουσκας τα έπαιξε όλα για όλα για να διεκδικήσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το αδικαιολόγητο λοιπόν για τον Ολυμπιακό είναι ότι αγχώθηκε υπερβολικά από το 84’ και μετά. Κι αν για τη φάση του τετ α τετ του Γκρόνινγκ μπορεί να θεωρηθεί ότι «κόλλησε» το μυαλό του συνήθως ψύχραιμου Γιαν Εμβιλά με το κακό γύρισμα που έκανε, η ευκαιρία του Μπάκιτς στο 90’ είναι ο ορισμός του παραδείγματος προς αποφυγήν! Ο ΟΦΗ έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού κι όχι μόνο τον Ρέτσο που θα φαινόταν στο VAR αν κάλυπτε ή όχι τον Μπάκιτς, εφόσον ο Μαυροβούνιος σκόραρε.

Αν δεν κέρδιζε δηλαδή το συγκεκριμένο ματς, στο οποίο έχασε ένα… τσουβάλι γκολ, τότε ο Ολυμπιακός θα επιφύλασσε στον κόσμο άλλον έναν τρόπο. Το να μην παίξεις καλά όπως στο Περιστέρι και να χάσεις, αυτό οφείλεται στην έλλειψη διάθεσης ή στο ότι δεν βγήκε το πλάνο του προπονητή. Το να είσαι φουλ παραγωγικός, να χάνεις το ένα γκολ πίσω από το άλλο και στο τέλος να χάνεις βαθμούς από έναν ΟΦΗ που πάτησε τρεις φορές συνολικά την περιοχή του Πασχαλάκη από δικά σου ποδοσφαιρικά «εγκλήματα», τότε τα σχόλια είναι περιττά.

Ο Ολυμπιακός έκανε τα πάντα έως το 84’ με μεθοδικό και οργανωμένο τρόπο για να κερδίσει το παιχνίδι και στα τελευταία λεπτά έκανε τα πάντα για να χάσει βαθμούς! Ας είναι καλά ο Ελ Αραμπί και ο Πασχαλάκης…